TNG
Vilket är världens roligaste jobb? Här listar vi 10 roliga (och udda) jobb världen över

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

10 roligaste (eller mest udda) jobben i världen

Är detta världens roligaste jobb?

När det känns som arbetsdagen går i snigelfart är det lätt att drömma sig bort. Möjligen tar tristessen över och frestelsen att byta karriär kryper sig på. TNG har listat 10 roliga jobb världen över. Som minst sagt sticker ut. Vad gör egentligen en chokladkonsult och professionell legoskulptör? Spana in listan nedan och vem vet, kanske inspireras du till en ny spännande karriär?

1. Chokladkonsult

Chokladkonsult är 1 av 10 jobb som kan anses vara ett av de roligaste jobben.

För den som gillar choklad kan detta vara ett av de mest ultimata jobben att ha. Att jobba som chokladkonsult kan innefatta en mängd olika spännande roller. Allt från att arbeta med high street-varumärken och ha direktkontakt med deras leverantörer till att arbeta med mer nischade varumärken. I rollen som chokladkonsult är det heller inte helt ovanligt att arrangera evenemang där grupper får uppleva chokladprovning likt en vinprovning.

Många chokladkonsulter jobbar också med att hjälpa olika företag såsom hotell att välja ut specifik choklad till verksamheten. Rollen är på så sätt bred där det egentligen bara är fantasin som sätter gränser – för vem gillar inte en god chokladbit?

2. Ölsmakare

Om du föredrar öl i stället för choklad är kanske jobbet som ölsmakare något för dig? Många bryggerier anställer faktiskt teknologer för att kontrollera kvaliteten på deras öl innan försäljning. Men för att trivas och lyckas i denna roll behöver du vara en finsmakare av rang!

När det walesiska bryggeriet Evan-Evans öppnade upp jobbansökningarna för rollen som ölprovare till deras företag vällde ansökningarna in. Företaget fick in så mycket som 250 ansökningar. Med andra ord är det ett ganska populärt jobb.

Läs även: 7 skäl till att du bör byta jobb

3. Professionell legoskulptör

De flesta har nog någon gång börjat rotat runt i en låda full med Lego och börjat bygga olika skapelser. Men för vissa personer blir denna aktivitet något mer än bara en lek som de gjorde som barn. Lego har nämligen en mängd certifierade proffs som arbetar med att skapa lego-set och bygga olika modeller för företaget.

Som professionell legoskulptör jobbar du däremot med en snäv budget med färdigbestämda tematiska begränsningar. Men även om det finns vissa begränsningar i rollen är det hård konkurrens om jobben. I dagsläget uppskattas det finnas mellan 9 och 30 legoskulptörsjobb i världen.

4. Testförare för Ferrari

Om du är motorintresserad och gillar fart kan detta vara ett av världens roligaste jobb enligt dig! Kravet som ställs på dig som testförare för Ferrari är att du ska ha lång erfarenhet av racing och självklart vara en väldigt duktig förare. Nämnde vi lönen? Inte? Minst över en miljon om året sett till årslönen.

5. Ta hand och bo på en paradisö

Föreställ dig vita stränder, hav och äventyr. Allt detta kan du få uppleva på arbetstid om du jobbar som ö-vaktare. För att du ska vara kvalificerad för rollen måste du vara en bra simmare, äventyrlig och vara duktig att dokumentera allt du upplever via vältagna bilder och videos för att marknadsföra ön. Om du bockar av dessa krav kan detta jobb vara något för dig!

För den som gillar att spela TV- och dataspel är yrket gamer troligtvis en av världens roligaste jobb.

6. Gamer

Vissa har som fritidsintresse att game:a, det vill säga spela olika typer av TV- och datorspel. Men för andra är det ett jobb. Som gamer kan du specialisera dig på en mängd olika spel där du antingen spelar och tävlar individuellt eller i ett lag. Några vanliga kompetenser hos en gamer är förmågan att tänka strategiskt och ha supersnabb reaktionsförmåga. Om du gillar TV- och datorspel är detta förmodligen ett av världens roligaste jobb, om man frågar dig.

7. Professionell sovare

För att testa komforten på sina sängar beslöt sig ett hotell i Finland för att anställa en grupp professionella sovare. Jobbet innebär helt enkelt att de anställda sover i olika sängar på hotellet och därefter skriver en recension av hur nöjda de är med den specifika sängen efter en natts sömn.

Läs även: 8 steg för att knipa ditt drömjobb

8. Professionell ”titta-på-när-färg-torkar”

Nej, det är inte ett skämt. Att titta på när färg torkar är ett faktiskt jobb som en man i Storbritannien har i nuläget. Hans dagar består av att först måla kartongbitar för att därefter se hur lång tid det tar för nya färgnyanser att torka. Detta följs därefter med en utvärdering av hur färgen och texturen förändras efter den torkat. Kan detta vara ett av världens roligaste eller mest udda jobb? Vi låter dig avgöra.

9. Netflix-tittare

Vill du få betalt för att sitta bänkad och titta på TV hela dagen? Då har vi hittat jobbet för dig! Netflix har nämligen anställt en person för att se allt deras innehåll innan det publiceras för allmänheten. Rollen innebär att granska och ge varje program deras rätta taggning för att vi tittare sedan på ett enkelt sätt ska kunna hitta exakt det vi letar efter på streamingtjänsten.

10. Instruktör för hundsurfing

Gillar du hundar och trivs bra på stranden? Varför inte jobba som instruktör för hundar som ska lära sig surfa? Arbetsuppgifter består av, precis som jobbtiteln avslöjar, att lära hunden men även dess ägare att surfa.

Vilket är ditt drömjobb? Ta nästa steg i karriären med TNG!

Hos TNG hittar du alltid nya spännande karriärmöjligheter via våra lediga jobb. Vi är ständigt i kontakt med nya arbetsgivare inom alla branscher som behöver medarbetare inom många olika kompetensområden. Besök vår sida med lediga jobb och skicka in din ansökan redan idag.

Se alla lediga jobb

Rekommenderat för dig