TNG
Jobbsökare hos TNG träffar Tengai på en fördomsfri AI-jobbintervju

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

TNG ger alla jobbsökare en anställningsintervju

Testa framtidens arbetssökande idag

Sök jobb och bli garanterat inbjuden på en digital intervju. Låter det för bra för att vara sant? Det är det faktiskt inte. På TNG har vi anammat framtidens sätt att söka jobb och låter alla jobbsökare testa den senaste tekniken. Nyfiken? Gör en spontanansökan idag – och få en anställningsintervju med vår AI-avatar Tengai!

Ung som gammal. Teknikintresserad eller AI-skeptiker – alla kan genomföra en intervju med Tengai. Det enda du behöver göra är att skicka in en spontanansökan till oss snabbt och enkelt med ditt CV eller Linkedin-profil.

Med en spontanansökan hos TNG får du:

  1. Digital återkoppling av rekryterare.
  2. En anställningsintervju med vår interaktiva AI-avatar Tengai.
  3. Möjlighet att göra ett par rekryteringstester.
  4. Ett konto i vårt medlemsnätverk TNG Talent Network.
  5. Tipsmail med karriärmöjligheter som vi tror kan passa dig.

Ansök och träffa Tengai

Kombinerar AI-intervjuer med mänskliga

– Vi vet att jobbsökare ofta har ett första delmål med en jobbansökan och det är att få komma på intervju. Samtidigt är det svårt för rekryteraren att träffa precis alla som har sökt eller ens de som uppfyller skallkraven, hur gärna man än vill, säger Anna Nydahl, ansvarig för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik, som fortsätter:

Anna Nydahl på TNG

– Med Tengai har vi dock möjlighet att verkligen ge alla sökande en intervju. På deras egna villkor: var, när och hur de vill. Helt fördomsfritt. Samtidigt som rekryteraren får ta del av ett bredare beslutsunderlag i urvalet för ett ledigt jobb.

Med det sagt vill Anna betona att rekryterarna på TNG givetvis träffar de mest kvalificerade kandidaterna i en andra intervju. Fördelen då, för både jobbsökaren och rekryteraren, är att många standardfrågor redan är besvarade. Det innebär att den andra intervjun blir ännu mer personlig och fokuserar på det viktigaste – kandidaten och jobbet hen sökt.

Jag tycker att detta har varit en väldigt unik process på bästa sättet som finns. Frågorna var väldigt tydliga och intervjun var härlig.

– Jobbsökare hos TNG om att träffa Tengai

Passar den nyfikna

En intervju med Tengai bygger på dialog, är interaktiv och enligt många även ett roligt och tryggt inslag i jobbsökandet. Du träffar en avatar med förmåga att ställa frågor om din kompetens, intresse och förutsättningar för jobbet.

Likaså lyssnar avataren aktivt på dina svar och ger konkreta tips. Under samtalet kommer du ibland bli ombedd att besvara frågor muntligen, andra gånger med knappval eller en kort text. Dessutom får du personlig återkoppling på slutet.

Med andra ord är Tengai en del av framtidens jobbsökande, där moderna arbetsgivare och medarbetare möter varandra med utgångspunkt i ett fördomsfritt och respektfullt bemötande.

– Hittills har Tengai särskilt lockat jobbsökare som vill lite mer. Som är nyfikna på ny teknik och som vill vara med i framtiden. Men faktum är att alla är välkomna, även de som är mer skeptiska till AI och ny teknik, berättar Anna och förtydligar:

– AI:n i Tengai handlar om taligenkänning och används för att förstå vad kandidaten säger i sin intervju. Själva bedömningen av intervjun gör alltså inte AI utan en av våra rekryterare. Med andra ord hamnar Tengai inom ramen för EU:s nya AI-krav.

Det var första gången jag pratade med Tengai, det var kul och spännande. Jag tyckte hela den här processen kändes trygg och bra. Det var tydligt.

– Jobbsökare hos TNG om att träffa Tengai


Del av modern, fördomsfri rekrytering

På TNG vill vi alltid sätta din kompetens, motivation och potential i första rummet. Inte hur du ser ut, din ålder, ditt namn eller vilket nätverk du har. Vi tror helt enkelt på en hållbar arbetsmarknad där varje person värdesätts för sin faktiska kompetens framför fördomar om hur den perfekta medarbetaren ser ut. Vi kallar det för fördomsfri rekrytering och konsultuthyrning.

Det gör oss också nyfikna på att få veta mer om vad just du kan. Vilka färdigheter du har idag och vad du har möjlighet att lära dig i framtiden. Och vill ha fakta framför gissningar och magkänsla. Genom att du träffar Tengai får vi helt enkelt ett bättre beslutsunderlag.

Förutom att du kan ta med dig resultatet till en ansökan för ett specifikt jobb eller uppdrag som du vill söka, blir resultatet från intervjun och testerna i din spontanansökan sökbara för våra rekryterare, vilket ofta betyder fler tips på spännande karriärmöjligheter som vi tror kan passa dig.

Så, är du också redo att träffa Tengai? Varmt välkommen med din spontanansökan!

Gör spontanansökan och träffa Tengai

Rekommenderat för dig