TNG

TNG Insights: Konsult

Karriärinsikter och branschtips

Att arbeta som konsult blir idag allt vanligare – och fördelarna är många. Som underkonsult möter du många olika typer av kunder. Och ger dig möjligheten att få testa på flera olika branscher och typer av uppdrag. Något som inte bara hjälper dig bygga ett stort kontaktnät, utan även ger dig viktiga erfarenheter. Dessutom får du meriter som du har nytta av under resten av din karriär.

Letar du efter nya uppdrag? Du kan alltid skicka in en spontansökan till oss på TNG om du är redo för mer jobb!

Här på TNG Insights: Konsult delar vi löpande med av aktuella tips som vi hoppas kan inspirera och hjälpa dig i din karriär som konsult. Oavsett om du redan idag är konsult eller funderar på att bli. Trevlig läsning!

Karriär: Tips och inspiration för dig som är konsult

Hur gig-ekonomin har utvecklats

Vi ser en ökad trend att fler och fler vill arbeta som konsulter, vilket har skapat en robust marknad för miljontals av människor. Men hur många är det egentligen som tar enstaka gig jobb? Enligt Gig Economy Data Hub, är det runt 30% av all arbetare! Men för att lyckas som konsult så är det viktigt att ha en bra balans i livet. I den här artikeln på Fasctcompany får du lära dig mer om hur gig-ekonomin har utvecklats och några bra tips för att du ska lyckas som konsult.

 

Läs Mer

Hur teknologi har förändrat konsultbranschen

Ny teknologi har förändrat och skapat nya möjligheter för dagens frilansare och den globala marknaden håller på att omorganiseras. För dig som konsult kan det innebära helt nya arbetsområden inom ’den digitala transformationen’. Fler företag letar efter nya talanger som har kompetens inom artificiell intelligens, robotar, automation och IoT. Men det är inte bara inom teknologi som förändring sker! Utan man kan se liknande trender inom design, marknadsföring och teknik. Läs den informativa artikeln på Consultancy.eu.

Läs Mer

Vad är det bästa och sämsta med att vara frilanskonsult?

Sandra Wasserman har frilansat i två månader och sammanfattar hennes känslor och tankar om det ”fria” livet. Hon älskar att slippa behöva anpassa sig efter en dresscode och tycker det är så skönt att kunna klä sig bekvämt. Men hon tycker det är en jobbigt hur osäkert det känns och att allt känns väldigt flytande. Känner du igen dig i Sandras beskrivning? Läs hela inlägget på sandrawasserman.se.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb som konsult. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer