TNG

TNG Insights: Löneadministratör

Karriärinsikter och branschtips

Som löneadministratör har du en central roll inom företaget och många viktiga aspekter som du behöver hålla dig uppdaterad kring. Men ibland är arbetet ensamt och då kan det vara bra att få lite nya tankar och inspiration. Därför vill vi med TNG Insights hjälpa dig i din karriärutveckling. Här kommer vi att löpande dela med oss av aktuell branschinformation och konkreta tips du kan ha nytta av i din yrkesroll!

I det dagliga arbetet som löneadministratör har du kontakt med många olika avdelningar och funktioner som frågar dig om allt från semesterdagar och föräldraledighet till regler för traktamente eller detaljer i kollektivavtalet. Därmed behöver du ständigt hålla dig uppdaterad om regler kring förmåner, skatter, pensioner, med mera. Samtidigt som du i digitaliseringens anda också måste ha koll på teknisk utveckling och nya affärssystem. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar vi tror kan vara intressanta för dig!

Karriär: Tips och inspiration för dig som jobbar som löneadministratör

Fem saker alla lönedministratörer känner igen

Känner du igen dig i att dina kollegor inte är medvetna om allt du gör om dagarna som löneadministratör?  Att du är ”kundsupport” när dina kollegor är oroliga för att det blivit något fel med deras lön, är de säkert medvetna om. Men vet de också att du ständigt behöver hålla dig uppdaterad om både lagar, regler och avtal. Inte bara gällande lön utan även till exempel skatte-, och förmånsregler, traktamenten och försäkringar.  Om du vill att de ska veta mer om din dag kan du tipsa dina kollegor att läsa den här texten från adp.com.

 

Läs Mer

Bli kompis med din framtida robotkollega

Inom en snar framtid så kommer du sittandes bredvid dig ha en robotkollega. När någon kommer och frågar om sin lön så ler din robotkollega vänligt med sina stora ögon och så blinkar rätt svar upp på skärmen på en sekund. Eller… nej troligen inte. Men såsom Centigo menar så kan trots allt en robot kunna avlasta dig från enformiga rutinuppgifter och tidskrävande kontroller. Så att du kan fokusera extra på de uppgifter i din roll som kräver extra omsorg och din unika kunskap som lönespecialist.

Läs Mer

Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta

Har du hunnit sätta dig in i de nya regler som gäller för friskvårdsbidraget? Kommer du ihåg vilka sporter som började omfattas under 2018? Att fritidsverksamheter som paintball och dart inte omfattas av friskvårdsbidraget men däremot är det numera godkänt med hästpolo!
Här bjuder vismapcs.se på en ny chans att sätta dig in i alla regler.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom löneadministration. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer