TNG

TNG Insights: Redovisningsekonom

Karriärinsikter och branschtips

Just nu händer det mycket inom redovisningsområdet. Det innebär att du som redovisningsekonom har goda möjligheter att utvecklas i din karriär! Med TNG Insights vill vi löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och konkreta tips som stärker dig i din roll.

Som redovisningsekonom arbetar du i hjärtat av företaget, samtidigt som fortsatt digitalisering och automatisering leder till att yrkesrollen blir allt mer konsultativ. En undersökning från Visma visar att var tredje redovisningsbyrå i Sverige lägger mer tid på rådgivning idag än de gjorde för två år sedan. Dessutom ökar kraven multikompetens, där det blir mer fokus på att ekonomer ska ha en akademisk utbildning med kompletterande kompetenser. Som till exempel att kunna arbeta strategiskt med IT-system. Mer aktuell läsning för redovisningsekonomer hittar du här nedanför!

Karriär: Tips för dig som redovisningsekonom

11 redovisningstrender att ha koll på 2020

Vilka trender och tekniska innovationer inom redovisning kommer ha störst inflytande på branschen under 2020 och framåt? FinancesOnline har djupdykt i ämnet och sammanställt en informativ artikel som bland annat lyfter fram blockchain, ökat fokus på dataanalys, molnbaserad redovisning och nya mjukvarulösningar.

 

Läs Mer

Vidareutbildning för redovisningsekonomer

Funderar du på vilka möjligheter till vidareutbildning och karriärutveckling det finns för dig som redovisningsekonom? Utbildningssajten utbildning.se guidar dig och ger förslag på kurser du kan gå parallellt med ditt arbete, hur du på bästa sätt lyfter frågan om kompetensutveckling till din chef samt vilka framtidsutsikter det finns inom branschen.

 

Läs Mer

4 fördelar med AI för dig som redovisningsekonom

Som redovisningsekonom har du knappast undgått allt prat om att ditt jobb inom en snar framtid kommer tas över av robotar. Men då den tekniska utvecklingen vid det här laget är omöjlig att stoppa är det hög tid för redovisningsekonomer att istället börja undersöka hur de kan arbeta sida vid sida med artificiell intelligens. Och använda tekniken till sin fördel. Det menar Katy Jackson på sajten Aspiring Accountants. Här listar hon vilka fördelar AI för med sig till dig som redovisningsekonom.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb som redovisningsekonom. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer