TNG

Tech Insights: Konsult

Karriärinsikter och branschtips

Arbetar du som konsult inom tech? Att vara tech-konsult har idag många fördelar. Samtidigt vet vi att det ibland kan vara utmanande att ha koll på all teknisk utveckling och trender inom branschen. Därför vill vi med TNG Tech Insights Konsult löpande dela med oss av aktuella tips och branschinformation som vi hoppas kan inspirera och hjälpa dig i din fortsatta karriär!

Som en följd av digitalisering och Industri 4.0 fortsätter behovet av teknisk kompetens att öka på alla marknader. Förändringarna gör att du som konsult inom teknik och industri sannolikt är hett eftertraktad av arbetsgivare. Vilket ger dig goda möjligheter att utvecklas och prova på olika typer av uppdrag och roller. Här hoppas vi att TNG Tech Insights Konsult kan hjälpa dig som tech-konsult på vägen. Läs vidare här nedanför!

Karriär: Tips och inspiration för Tech konsulter

Hur du håller motivationen uppe

Varför började du arbeta som konsult? När du börjar tappa motivationen så checka in med dig själv och se till att du hittar lusten igen. Ibland kan det vara så enkelt att du behöver ta hand om din fysiska och mentala hälsa. För det kan vara ensamt att jobba hemifrån och man kan lätt tappa sin identitet på vägen. Balans är därför otroligt viktigt och ingen mår bra av att känna sig isolerad. I den här artikeln på Forbes kan du få fler tips om hur du håller motivationen uppe och samtidigt undviker vanliga fallgropar för konsulter.

 

Läs Mer

Vad är det bästa och sämsta med att vara frilanskonsult?

Sandra Wasserman har frilansat i två månader och sammanfattar här hennes känslor och tankar om det ”fria” livet. Hon älskar att slippa behöva anpassa sig efter en dresscode och tycker det är så skönt att kunna klä sig bekvämt. Men hon tycker också att det känns jobbigt, osäkert och väldigt flytande. Känner du igen dig i Sandras beskrivning? Läs hela inlägget på sandrawasserman.se.

 

Läs Mer

De 10 mest eftersökta färdigheterna hos teknikkonsulter

Nu går vi in i ett nytt decennium och det kommer krävas mer teknisk kompetens än någonsin. Man ser en tydlig trend i att anställda hellre vill arbeta som konsulter, men det är inte alltid en helt lätt övergång. För att du ska lyckas som teknikkonsult så måste du hålla koll på vilka färdigheter som är mest eftertraktade. I den här artikeln listas de 10 färdigheter som du borde fokusera mest på under 2020.

 

Läs Mer

Sök jobb med fokus på din kompetens

Rekryterarna på TNG Tech fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom inköp och logistik. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

JAG VILL VETA MER!