TNG
Uppsägningar i sommar? En interimskonsult kan vara lösningen!

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Förbered dig på sommarens uppsägningar med interimskonsult

Interimskonsulten – en sann räddare i nöden

Snart ligger semestern för dina fötter. Men(!) troligtvis gör också ett antal uppsägningar det. För sommaren är inte bara en tid för avkoppling och återhämtning, utan också en period där du ska tackla vågen av uppsägningar. Tack och lov finns en enkel lösning till hands: att anlita en erfaren interimskonsult eller interimschef under tiden som du rekryterar.

Det är ingen hemlighet att efter en lång och intensiv arbetsperiod, så som våren ofta är, är det fler människor som reflekterar över sin karriär och framtidsplaner. Med andra ord är det inte ovanligt att många väljer att byta jobb under sommaren. Det hör nästan säsongen till.

Ändå slår uppsägningarna ofta hårt mot verksamheten. Förutom överraskningen om vem som har valt att gå vidare, så uppstår det lätt ett vakuum i arbetsstyrkan.

Redan pressade chefer och team måste hantera en ökad arbetsbelastning. Inte minst eftersom höstens uppstarter och projekt redan är planerade. Dessutom kan värdefull kunskap och erfarenhet gå förlorad när erfarna kollegor lämnar, något som i sin tur kan påverka organisationens kvalitet och leveransförmåga.

En tom stol, oavsett roll, innebär förlorade intäkter, försenad leverans och ett möjligt produktionsstopp.

Rekrytering av chefer tar tid

Självklart är det bra att komma igång med en specialist- eller chefsrekrytering så fort som möjligt. Inte minst för att inte förlora värdefull tid. En tom stol, oavsett roll, innebär förlorade intäkter, försenad leverans och ett möjligt produktionsstopp. Kort sagt: förlorad produktivitet är dyrt.

Däremot finns det goda skäl att också att ta sig tiden att inventera vad det faktiskt är för sorts person och kompetens som teamet behöver framåt. Att göra en ordentlig kompetensanalys, innan man startar upp en rekryteringsprocess, så att nästa person på posten kan hänga med in i framtiden.

Därtill bör det nämnas, att hur snabba ni än är på att starta igång rekryteringen så kommer rätt kandidat troligtvis att ha en uppsägningstid. Det är därför inte ovanligt att det tar ett drygt halvår innan en ny specialist eller chef är på plats.

Men ni behöver inte stå på bar backe fram till dess.

Interim – för kontinuitet och resultat

För att tackla sommarens uppsägningar gäller det istället att tänka i nya banor. Såsom att anlita en erfaren interimskonsult eller interimschef.

En interim konsult är, förutom specialist inom sitt yrkesområde, någon som har en unik förmåga att snabbt anpassa sig till nya arbetsmiljöer och utmaningar. Det gör att personen inte enbart kan hoppa in och köra igång direkt. Utan också säkerställa att verksamheten fortsätter att fungera smidigt. Med bibehållen energi.

Faktum är att expertisen ofta är så stor att konsulten även kan bistå i utvecklingsprojekt, digitalisering eller organisationsförändringar.

Läs även: 10 värdefulla tips vid inhyrning av interimskonsult

Anlita en konsult från TNG Interim

Hyr interimskonsult via TNG Interim

På TNG Interim hjälper vi dagligen organisationer som behöver hyra en konsult för att få in spetskompetens, ersätta en chef som slutat, är sjuk, föräldraledig, eller täcka upp under en rekryteringsprocess. Med andra ord förstår vi, och våra interimskonsulter, vilka utmaningar som kan uppstå efter sommarens uppsägningar.

Vi erbjuder interimskonsulter i hela Sverige och inom alla tjänstemannaområden. Och tack vare vårt inkluderande nätverk och datadrivna, samt fördomsfria, metod kan vi dessutom erbjuda ett intressantare och mer diversifierat urval av konsulter än många andra aktörer på marknaden.

Med TNG Interim får du:

  1. Hjälp när du behöver det som mest! Kom igång med viktiga projekt, frigör tid från egen personal och bibehåll fart i en kritisk period.
  2. Självgående, erfarna, digitalt mogna och trygga interimskonsulter som gärna hugger i och gör det lilla extra utan prestige.
  3. Konsulter och chefer vars kompetens och ekonomiska historik är kvalitetssäkrad, med både djupintervju, bakgrundskontroll och referenstagning, för din trygghet.

Hyr interimskonsult idag!

Så njut av din egen stundande semester genom att redan nu förbereda dig på sommarens uppsägningar och samtidigt få in ny kompetens i verksamheten. Kontakta oss idag, så skräddarsyr vi en snabb och effektiv lösning för just era behov. Välkommen till TNG Interim!

Rekommenderat för dig