TNG
modern-bemanning

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Dags att utmana synen på bemanning!

– Modern bemanning är långt ifrån Downton Abbey

Åsa Edman Källströmer, VD, TNG – fördomsfri rekrytering och bemanning

VD-Insights: Har du precis som jag följt tv-serien Downton Abbey, som nu även är aktuell som biofilm?

Serien, vars handling till stor del kretsar kring klyftorna mellan tjänstefolk och herrskapsfolk, är inte bara underhållande med oförglömliga karaktärer. Den fick mig även att tänka på de svunna tider då man delade upp rekrytering och bemanning på ett liknande sätt: rekrytering som herrskapsfolk och bemanning som tjänstefolk. Tack och lov har mycket hänt sedan dess!

Idag håller den typen av hierarkier på att upplösas, och vi ser hur olika former av bemanning blir en allt viktigare strategisk åtgärd för företag. Modern bemanning helt enkelt. Inte bara inom områden som kundtjänst och administration utan även mer tekniktunga och specialiserade roller. Något som hänger ihop med att företagens utvecklingstakt idag blir allt snabbare och därmed löpande behöver få in ny kompetens – kompetens som vi knappt vet namnet på idag.

För att vara rustad för framtiden och säkerställa att man har med sig rätt kompetens så har många företag i dag strategisk bestämt att en viss andel av personalen ska vara inhyrd. Och visst är det glädjande att se att fokus idag allt mer ligger på kompetens och inte vilken anställningsform man har!

Fördomar om bemanning lever kvar

Men även om utvecklingen gått framåt så florerar fortfarande många fördomar om bemanning.

En att det bara handlar om att det ska gå snabbt. En annan att personen bara är på plats en kort tid och därför inte skulle vara särskilt viktig. En tredje är att man som konsult egentligen drömmer om ett ”stationärt jobb”.

Inget av detta är sant. Idag vet vi att man måste vara mångfacetterad för att klara av att arbeta som konsult. Du måste gilla förändringar, vara nyfiken, flexibel och ha lätt att lära nytt. Egenskaper som skattas högt i vår digitala transformation. Man ska dessutom vara lyhörd för kundens önskemål och snabbt ställa om för nya arbetsuppgifter. Och att bara vara tillgänglig långt ifrån tillräckligt, utan man ska även vara proppfull av kompetens och ha egenskaper som snarare kan liknas vid en kameleont.

Den vanligaste orsaken till att våra konsulter slutar är faktiskt att de får jobb hos våra kunder.

Det händer dock ganska ofta att de väljer att tacka nej. Av den enkla anledningen att de trivs att arbeta som konsult.

Modern bemanning: snabbt, rätt och fördomsfritt

För att lyckas hitta dessa personer krävs en gedigen och bra tillsättningsprocess.

Här på TNG:s kontor pratar vi sällan om oss själva som ”rekryterare” eller ”bemanningskonsulter”. Vi kallar oss hellre ”kompetensspecialister”. Det är därför våra seniora kundansvariga tar hand om såväl rekrytering som modern bemanning och interims tillsättningar. Ett helhetsperspektiv som våra kunder tjänar på!

För precis som med rekrytering är bemanning alldeles för viktigt att låta slumpen eller ogenomtänkta beslut avgöra.

Därför är det för oss självklart att i alla lägen jobba fördomsfritt och kompetensbaserat. Vi lutar oss tryggt mot vår fördomsfria rekryteringsmetodik, inkluderande rekryteringsmarknadsföring, första anonyma kandidaturval, arbetspsykologiska screeningtester baserade på vetenskaplig forskning. Och nu kan vi till och med erbjuda våra kunder Tengai och dess objektiva och digitala anställningsintervjuer  för att lyfta fördomsfri rekrytering och bemanning till nästa nivå. Utan att för den sakens skull tappa vår fart. För att arbeta strukturerat, efter kundens behov, innebär snarare att vi med rätt verktyg kan kombinera kvalitet med snabbhet.

Och det kan vi. Oavsett om det handlar om rekrytering eller modern bemanning. För nu är vi i framtiden – och långt ifrån Downton Abbey!

Behöver du hyra in personal idag?

När du hyr in med medarbetare så ger du företaget nya muskler. Du stärker kompetensen, kunnandet och framför allt konkurrenskraften. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Läs mer här och hör av dig sen!

Av: Åsa Edman Källströmer, VD TNG

Foto headerbild: Nick Briggs/Carnival Film & Television Limited (Copyright)

Rekommenderat för dig