TNG
TNg tar bort möjlighet att registrera ålder i platsannonsen

Lästid: 2 minuter

Ålder slopas för att istället centralisera kompetens

fokus på kompetens inte ålder eller språk

På TNG strävar vi alltid efter att utmana oss själva och våra kunder genom att implementera små och stora förbättringsområden. Allt för att löpande utveckla vår fördomsfria rekryteringsprocess där den sökandes kompetens får stå i fokus. I dagarna har vi därför lanserat ett par nya funktioner för att hjälpa jobbsökare att lättare söka jobb som matchar deras kompetens – utan att fokusera på ålder eller kunskap i svenska.

Vi hoppas att några av dessa nyheter ska hjälpa fler att matchas till rätt jobb – det är helt enkelt vårt sätt på TNG att fortsätta gå från ord till handling, genom att sätta kompetensen i fokus framför bakgrund, ålder, kön, eller etnicitet. På så sätt bidrar vi till att skapa mångfald och en hållbar arbetsmarknad.

Våra nyheter:

Vi frågar inte efter ålder

Vi har tagit bort möjligheten för sökande att fylla i sin ålder i fasta ansökningsfält när de söker jobb. Det gör också att våra rekryterare inte kan söka efter informationen – utan måste sätta kompetensen i fokus. Och givetvis frågar de inte om ålder under en intervju. De kan då på ett mer effektivt sätt hitta kandidater med bäst potential för respektive tjänst – ett led i vår strävan att rekrytera fördomsfritt.

Platsannonser på flera språk

Tryck på knappen översätt överst i menyn , eller på jordgloben i mobilen så får du upp olika språkval.

Vi har lanserat möjligheten för alla besökare att direktöversätta vår sajt, platsannonser och lediga jobb via en integration med Google Translate. Vi tycker inte att svenska ska vara ett hinder för personer med rätt kompetens att söka våra jobb. Med den kompetensbrist som just nu råder på svensk arbetsmarknad, i kombination med den kompetensskatt som nu invandrar till Sverige, vill vi öppna upp möjligheterna för fler att hitta ett matchande jobb – speciellt i de fall där den sökande kan använda engelska på arbetsplatsen.

Arbetspsykologiska screeningtester på 38 språk

TNG använder alltid arbetspsykologiska screeningtester innan vi läser CV – allt för att inte låta magkänslan styra urvalet av jobbsökare. För att ytterligare öppna upp möjligheten för fler jobbsökare att bli bedömda fördomsfritt och objektivt kan nu jobbsökare göra våra screeningtester på 38 olika språk bl.a. engelska, spanska, franska, kinesiska, polska, rumänska, och ryska.

Founding partner i Språkapp

I de fall arbetsgivare vill anställa arbetskraft som inte har svenska som modersmål har vi investerat i språk- och läscoachappen Språkkraft.  Appen är utvecklad för att hjälpa nyanlända och andra nyinflyttade att snabbt lära sig svenska språket, svensk kultur och värderingar. På sikt kommer också våra rekryterare genom denna app kunna dela med sig av sin kunskap om svensk arbetsmarknad och rekrytering till personer som kommer till Sverige.

Rekommenderat för dig