TNG
Ny rapport från TNG Lead om chefsrekrytering summerar hur chefer vill söka jobb.

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Ny rapport! Chefsrekrytering i en VUCA-värld

Så vill chefer söka jobb 2023

Ska du rekrytera chefer? Missa inte TNG Lead:s nya rapport ”Chefsrekrytering i en VUCA-värld”. En djupdykning i vad chefer och ledare har för krav och förväntningar på en framtida arbetsgivare och hur de helst vill söka jobb 2023 och framåt.

Ladda ner rapporten kostnadsfritt här!

En ständigt föränderlig och oförutsägbar värld – en så kallad VUCA-värld – kräver moderna innovativa chefer och ledare med rätt egenskaper och drivkrafter för att leda teamen in i framtiden. Men hur hittar man dessa personer och vad är viktigt att tänka på under rekryteringsprocessen för att attrahera morgondagens bästa chefer?

Rapport med fokus på chefsrekrytering

Jenny Nilsson. TNG Lead.
Jenny Nilsson, TNG Lead.

För att få en aktuell lägesbild genomförde TNG Lead, specialister inom datadriven och objektiv chefsrekrytering, en anonym enkätundersökning under 2022. Svaren summeras i en 15-sidig rapport om chefsrekrytering som helt fokuserar på chefskandidaternas egna tankar kring jobbsökande.

– Vår nya rapport ger arbetsgivare en rad konkreta tips för att lyckas med sin nästa chefsrekrytering. Med allt från vad cheferna själva tycker är avgörande i valet av en ny arbetsgivare, till vilka förmåner som de efterfrågar och i vilken form de helst skickar in en ansökan, säger Jenny Nilsson, produktägare för TNG Lead.

Bland annat visar undersökningen att:

 • 76 % tycker att en bra chef är det mest avgörande i valet av ny arbetsgivare. På andraplats kommer möjlighet till upskilling (72 %).
 • 89 % har sökt eller kan tänka sig att söka jobb fördomsfritt.
 • 94 % anser att rekryteringsprocesser alltid eller ibland tar för lång tid. 
 • 56 % svarar hellre på korta kompetensfrågor istället för att bifoga CV.
 • 44 % vill se lönenivå redan i platsannonsen.

”Våga tänka nytt kring chefsrekrytering”

Jenny poängterar vikten av att våga bryta gamla mönster och frångå traditionell chefsrekrytering för att hitta nya tidens chefer som kan leda teamen i en värld som ständigt förändras.

Fortfarande rekryteras chefer i stor utsträckning utifrån personliga kontakter och nätverk, utan att tydligt identifiera rätt kompetens och ledaregenskaper. Det är hög tid att tänka om och lyssna på chefskandidaternas krav för att hitta bäst matchning.

Hightlights från TNG Leads nya rapport "Chefsrekrytering i en VUCA-värld".Highlights ur rapporten – allt utifrån chefskandidaternas perspektiv

 • Topp 10-lista! Så vill chefer bli rekryterade 2023
 • Vad är mest avgörande i valet av ny arbetsgivare?
 • Förmånerna chefer vill se redan i platsannonsen
 • Det tycker chefer om CV och personligt brev
 • Så många chefer har upplevt diskriminering vid rekrytering
 • Överkvalificerade chefer – finns det?

Ladda ner rapporten här!

Är du i behov av hjälp med din nästa chefsrekrytering? Kontakta våra specialister på TNG Lead redan idag!

Rekommenderat för dig