TNG

Ekonomer i fokus – statistik från TNG:s fördomsfria kandidatundersökning 2018

rapport: Så vill ekonomer bli rekryterade

Hur ser yrkesverksamma inom ekonomi och finans på att söka jobb idag? Vilka krav och förväntningar har de på ansökningsprocessen och chefens agerande under intervjun? Och hur ställer de sig till ny teknik – som chatbotar och artificiell intelligens – i rekryteringssammanhang? Med utgångspunkt i TNG:s omfattande kandidatundersökning 2018 delar vi i denna rapport med oss av konkreta tips för en lyckad rekrytering av ekonomer. Ladda ner den via formuläret ovan!

På en arbetsmarknad där det på många håll råder kompetensbrist, och företag tävlar om de bästa kandidaterna, blir det allt viktigare att se till jobbsökarnas behov och förväntningar. Som rekryterande chef har du mycket att vinna på fundera på hur du kan finslipa din rekryteringsprocess och kandidatkommunikation för att säkerställa att du inte går miste om någon guldkandidat längs vägen. Här hoppas vi på TNG att denna rapport, fullmatad med tips och statistik, kan fungera som både vägledning och inspiration.

Visste du till exempel att:

  • 57 % bland arbetssökande inom ekonomi och finans gärna slipper skicka med ett foto på sig själva?
  • 59 % vill bli anställda för att de kan tillföra något nytt till företagskulturen, snarare än att passa in i en förutbestämd mall?
  • 86 % tycker rekryteringsprocesser ofta tar för lång tid?

I rapporten hittar du bland annat tips och statistik kring...

Platsannonsen

detta fångar ekonomernas ögon när de jämför jobb

Chefen och intervjun

– så vill arbetssökande ekonomer att chefen ska agera

Insyn och feedback

– så mycket insyn kräver dagens jobbsökare i processen

Ladda ner här!

Om undersökningens

1 522 respondenter deltog i undersökningen under våren 2018. Jobbsökarna kom från plattformar som Careerbuilder, Blocket Jobb, StepStone, Arbetsförmedlingen, StepStone, Linkedin, Facebook och CS-jobb med flera och motsvarar ett representativt och slumpmässigt urval av jobbsökande i Sverige inom områden som ekonomi, teknik, IT, finans, marknadsföring, kundservice, försäljning, administration, HR, inköp och logistik.

Under hösten 2018 kommer TNG löpande släppa fördjupande artiklar kring resultatet från rapporten, samt branschspecifika guider kring hur jobbsökande inom olika yrkesområden vill bli bemötta under en rekryteringsprocess.
Har du frågor om undersökningen är du välkommen att kontakta oss på info@tng.se

Rekommenderat för dig

Visa alla