TNG
Rapport från TNG Tech: Så vill tekniker och ingenjörer söka jobb och bli rekryterade

Rapport från TNG Tech: Så vill ingenjörer söka jobb och bli rekryterade

attrahera rätt teknikkompetens för industri 5.0

Teknikindustrin förändras i allt snabbare takt – och kompetensbehovet därefter. Brist på rätt kompetens leder till att företag riskerar att tappa konkurrenskraft och innovationsförmåga, samtidigt som tillväxten hämmas. Så hur ska du som chef eller HR-specialist tänka för att lyckas attrahera – och behålla – rätt teknikkompetens? TNG Tech har frågat ingenjörerna själva i en anonym kartläggning. Resultatet hittar du i vår nya rapport.

Ladda ner rapporten här!

Med en akut kompetensbrist inom teknik- och industrisektorn och en ständig efterfrågan på arbetskraft i såväl storstadsregionerna som i norra Sverige, behöver allt fler arbetsgivare formulera ett attraktivt anställningserbjudande. Allt för att locka till sig tekniker och ingenjörer som ska driva och utveckla verksamheten framåt.

Så vad är viktigt att tänka på? Det får du insikt kring i vår nya rapport, som presenterar resultatet från en omfattande undersökning* bland yrkesverksamma ingenjörer och tekniker i hela Sverige.

Rapporten visar bland annat att:

  • 93 % tycker att rekrytering ofta tar för lång tid.
  • 53 % vill veta lönenivå redan i platsannonsen.
  • 84 % vill arbeta i ett diversifierat team.

I rapporten kan du läsa mer om…

Rapporten från TNG Tech presenterar statistik kring vad ingenjörer efterfrågar i samband med att de byter jobb.

Vad får en ingenjör att byta jobb?
Lön, ledarskap, förmåner, remote work och ett diversifierat team. Detta toppar ingenjörernas kravlista när de jämför potentiella arbetsgivare.

Så mycket insyn och transparens i rekryteringsprocessen förväntar sig teknik och ingenjörer.

Ansökan, återkoppling och transparens
Hur ställer sig ingenjörer till anonym ansökan, är det bra eller dåligt med personligt brev och hur mycket insyn förväntar de sig egentligen under en rekryteringsprocess?

Upplevd diskriminering bland ingenjörer i samband med rekrytering presenteras i en rapport från TNG Tech.

Upplevd diskriminering
Så många ingenjörer misstänker sig ha blivit bortvalda på felaktiga eller diskriminerande grunder vid rekrytering. Och kan en chef vara överkvalificerad för ett jobb?

Ladda ner rapporten!

Fyll i formuläret nedan så får du rapporten direkt till din mail.

Ladda ner vår rapport från TNG Tech med data kring hur ingenjörer vill söka jobb.

* Om undersökningen
Över 200 teknikspecialister och ledare deltog i anonymt i undersökningen, som genomfördes under 2022. Respondenterna kom från plattformar såsom Careerbuilder, Blocket Jobb, Arbetsförmedlingen, LinkedIn,Facebook och Indeed med flera och motsvarar ett slumpmässigt urval av jobbsökande i Sverige inom teknik, inudstri, inköp och logistik.

Frågor om undersökningen? Kontakta oss på info@tng.se

Rekommenderat för dig

Visa alla