TNG
tng-arbetspsykologiska-tester-screening-tester-nar-du-soker-jobb

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

5 anledningar att göra tester när du söker jobb

Arbetspsykologiska screeningtester – en väg till jobbet!

Har du sökt ett av våra lediga jobb så vet du redan att vi på TNG testar dig och alla andra jobbsökare. Testerna är en nyckel till att få komma på anställningsintervju och träffa din framtida arbetsgivare! Men varför är testerna så viktiga och hur används de tillsammans med ditt CV? Vi besvarar frågorna och ger dig fem bra anledningar till att göra tester när du söker jobb!

Tester lyfter din kompetens

Vem som passar bäst till ett ledigt jobb handlar inte om vem som har längst erfarenhet eller har studerat på den finaste skolan. Det har heller inget att göra med ditt namn, var du bor eller hur gammal du är och sällan om vem som är duktig på att skriva CV eller presentera sig själv.

Det handlar istället om vem som har bäst förutsättningar att lära sig jobbet utefter de förväntningar som finns och bäst kan ta sig an utmaningarna som finns i arbetet. Liksom hur bra ens person passar arbetsuppgifterna och kraven som finns i tjänsten, så att man trivs och vill stanna på arbetsplatsen.

Därför läser vi på TNG inte ditt CV (eller LinkedIn-profil) förrän du har gjort våra digitala tester. Testerna ger dig och alla andra sökande möjlighet att visa förmågor, kompetens och kunskaper som inte ett CV kan bekräfta.

Olika tester mäter olika saker, exempelvis logiskt tänkande, verbal förmåga, språkkunskaper eller simultankapacitet. Det finns även personlighetstester för att ta reda på personliga kompetenser såsom serviceorientering, ledarskap eller stresshantering.

Alltid en del av en helhetsbedömning

Att vi läser ditt CV efter slutförda tester betyder inte att din erfarenhet är ointressant eller att testresultaten är det enda som spelar roll i urvalet. Vi är inte är ute efter att hitta jobbsökare med de högsta testresultaten. Det viktiga är istället att hitta rätt matchning utifrån efterfrågad kompetens.

Ditt resultat kan därför bedömas olika beroende på vilket jobb du söker. Precis som att ditt CV passar bättre vissa typer av jobb.

Det handlar om en helhetsbedömning. Ibland kan ett test viktigare än ett annat. Ibland är det erfarenheterna i ditt CV som är viktigast och då utgör testerna ett komplement för att kunna sortera bland alla sökanden som har rätt erfarenhet.

Som sökande hos TNG kan du alltid vara trygg med att testerna är utvalda för jobbet du söker och viktiga för att vi ska kunna göra ett fördomsfritt urval och kalla de kandidater som matchar kriterierna bäst på anställningsintervju.

Läs även: Därför är fördomsfri rekrytering bra för dig!

5 bra anledningar till att göra tester när du söker jobb!

  1. Större objektivitet och rättvisa i processen – genom testerna bedöms du på exakt samma kriterier som alla andra sökanden.
  2. Större chans att få jobbet, eftersom testerna kan lyfta färdigheter som inte framkommer i ditt CV.
  3. Mindre risk för diskriminering, eftersom testerna inte bryr sig om din ålder, namn, kön eller ursprung.
  4. Ökad möjlighet att få ett jobb du kommer trivas med länge när testerna matchar din personlighet mot kraven i rollen.
  5. Chans att öka din självkännedom och kunskap om personliga styrkor genom återkoppling på testresultatet.

Här hittar du alla lediga jobb hos TNG!

Rekommenderat för dig