TNG
Fördomsfri chefsrekrytering - Residence Christie's samarbetar med TNG Lead

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Residence Christie’s satsar på fördomsfri chefsrekrytering

Moderna chefer krävs när Residence Christie’s expanderar

Den exklusiva fastighetsmäklaren Residence Christie’s ska nu expanera och starta upp fyra nya kontor i Stockholms innerstad. En förändringsresa som kräver rätt chefer och ledare. För att hitta dem har företaget valt att samarbeta med TNG Lead, specialister på modern och fördomsfri chefsrekrytering.

Residence Christie’s är en del av Christie’s International Real Estate – en världsomspännande verksamhet med det största existerande nätverket för exklusiva bostäder. Verksamheten finns idag representerad i 48 länder med 138 filialer. Alla specialister på exklusiva bostäder på sina lokala fastighetsmarknader.

På den svenska marknaden har Residence Christie’s över 20 års erfarenhet från att förmedla några av landets mest exklusiva hem och gårdar. Genom sina lokala kontor i Stockholm, Skåne och Västkusten arbetar de primärt med större innerstadsvåningar och villor i de mest attraktiva områdena samt sjöställen, slott och gårdar.

Branscherfarenhet inget krav för Residence Christie’s

Nu står Residence Christie’s inför en förändringsresa, där de ska bygga upp en ny franchiseorganisation i Stockholms innerstad. I samband med expansionen söker de fyra nya ledare och franchisetagare. Dessa kommer bli VD över ett av fyra nya kontor i Stockholms innerstad; Vasastan, Kungsholmen, Östermalm och Södermalm. En spännande möjlighet för alla som vill vara med utforma och prägla just sitt kontor. Men med stöttning från ett etablerat och välkänt varumärke i ryggen.

Erfarenhet från branschen och bakgrund som fastighetsmäklare är inget krav för att söka till de nya chefspositionerna. Däremot ska man ha bevisad erfarenhet av att leda och driva ett affärsområde eller bolag med lönsamhet. Som sökande ska man även ha god vana av att leda personal samt ha arbetat med försäljning och affärsutveckling. Gärna med en bakgrund som chef, egenföretagare eller franchisetagare där man framgångsrikt byggt upp ett eget bolag från grunden.

Ledarpotential framför nätverksrekrytering

Pontus Kopparberg, Sverige-VD Residence Christie's

Pontus Kopparberg, VD Residence Christie’s

För att rekrytera ledare till den nya organisationen har Residence Christie’s valt att samarbeta med TNG Lead – specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. TNG Lead arbetar enligt en fördomsfri rekryteringsmetodik som objektivt mäter och identifierar ledarskapspotential, digital mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation hos de sökande cheferna.

En viktig del i samarbetet handlar om att öppna upp och rekrytera utanför de traditionella nätverken i mäklarbranschen:

– På Residence Christie’s är vi alltid öppna för nya lösningar och tycker TNG Lead har ett koncept som känns modernt, effektivt och fördomsfritt. Inom mäklarbranschen rekryterar man normalt sett inom egna nätverk, men den metoden är inte så fokuserad på ledarskap.

Det berättar Pontus Kopparberg, Sverige-VD på Residence Christie’s och fortsätter:

Nu är vår målsättning att hitta rätt ledare för Residence Christie’s expansion. För att hitta dem vill vi inte begränsas av våra egna nätverk, utan söka bredare och öka mångfalden. Genom att samarbeta med TNG Lead är vi övertygade om att vi i slutändan träffar bättre kandidater.

Åsa Edman Källströmer, VD, TNG – fördomsfri rekrytering och bemanning

Åsa Edman Källströmer, VD TNG

Mod och nytänk

Åsa Edman Källströmer, VD på TNG, ser fram emot samarbetet:

– Det känns extra roligt att just Residence Christie’s valt oss som samarbetspartner för att hitta nya ledare i samband med sin expansion.

– Residence Christie’s har inte bara ett starkt varumärke och tydlig position, utan visar även på mod och nytänkande då de för att hitta de bästa ledarna öppnar upp för att rekrytera utanför de egna nätverken. Något som helt ligger helt i linje med vår vision på TNG Lead, där vi är övertygade om att rätt ledaregenskaper är viktigare för att lyckas som chef än faktorer som ålder, kön, bakgrund och erfarenhet från en viss bransch.

Fördomsfri och modern chefsrekrytering - TNG Lead

Vill du också rekrytera chefer med rätt ledarskapspotential?

TNG Lead är specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar ledarskapspotential och rekryterar ledare och mellanchefer som bygger framgångsrika, produktiva och välmående teams genom att skapa psykologisk trygghet i gruppen.

Vi gör det genom en fördomsfri och datadriven rekryteringsupplevelse som identifierar ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation, vilket skapar en hållbar arbetsmarknad.

Rekrytera ledare idag!

Rekommenderat för dig