TNG
DNB först i världen att använda Tengai för rekrytering till internship-program

DNB först i världen att använda Tengai för rekrytering till internship-program

Spännande nyheter! DNB, en av Nordens största banker, blir nu först i världen att rekrytera till ett internship-program med hjälp av en social AI-robot.

I samarbete med TNG har banken valt att använda intervjuroboten Tengai som en del av urvalsprocessen till sitt internship-program 2020. Ansökan är redan öppen och i december 2019 drar robotintervjuerna igång. Här berättar Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB, närmare om det världsunika samarbetet.

TNG har tidigare hjälpt DNB med bland annat rekrytering till deras internship-program 2019. I samband med det fick DNB höra talas om Tengai – intervjuroboten som ursprungligen utvecklats av TNG i syfte att skapa en mer objektiv, mätbar och datadriven intervjuprocess som ännu bättre kan bedöma framtida arbetsprestation, hitta kvalitativa kandidater, minska felrekryteringar och skapa en mer rättvis kandidatupplevelse.

– Vi var tidigt ute med att vi återigen ville göra internship-rekryteringen ihop med TNG. Och vi vill gärna testa Tengai som en del av rekryteringsprocessen, berättar Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB.

Läs även: Först i världen att få jobb med hjälp av en social AI-robot

I linje med digitaliseringsarbete

Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB

En av fördelarna Tobias Bedinger ser med robotintervjuer är att de gör det möjligt att skjuta den subjektiva bedömningen så långt fram i rekryterings­processen som möjligt:

Hur duktiga vi än tycker att vi är på att rekrytera så har vi alla fördomar som påverkar oss. Inte minst vid rekrytering. Att då göra intervjuer med Tengai, som bemöter alla lika, leder till att kandidater inte sållas bort för tidigt i processen på grund av fördomar.

Att använda robotintervjuer som en del av rekryterings­processen ligger dessutom i linje med DNB:s ambitiösa tillväxtambitioner i Sverige:

– För att växa på den svenska marknaden måste vi våga testa nytt. Redan idag utvecklar DNB digitala plattformar både för och med våra storbolagskunder. Den teknikutveckling vi ser hos våra samarbetspartners är spännande och ger oss möjligheter att utveckla vår affär.

”Tengai gör att vi kan kombinera digitala lösningar med vårt fokus på jämställdhet, inkludering och mångfald.”

Amanda Karlsson, affärsansvarig rekryterare på TNG och en av Tengais robottränare, är också positiv till samarbetet:

– Det är fantastiskt kul att få jobba med DNB och deras internship-program som är en av Nordens största banker. DNB vågar utmana den traditionella rekryteringen genom att testa ett nytt rekryteringsverktyg för att hitta framtida potential hos sina medarbetare på ett fördomsfritt sätt som bidrar till mångfald, något de aktivt arbetar med.

Tjänsterna som DNB rekryterar till är systemvetare, aktieanalytiker, Security services & Custody, Treasury Management och analytiker till Automotive Fintech Solutions. Ansökan är öppen fram till 17 november. Därefter drar robotintervjuerna igång på DNB:s kontor i Stockholm under första veckan i december 2019.

SE ALLA PLATSANNONSER HÄR!

Fördomsfri rekrytering med Tengai Select!

Ökad kandidatkvalitet och rättvisare intervjuer

Tengai är ett rekryteringsverktyg i form av fysisk social AI-robot som ursprungligen utvecklats av TNG och Furhat Robotics. Idag drivs verksamheten av företaget Tengai AB som fortsätter utveckla produkten med sin partner Furhat Robotics.

TNG är unika i världen med att erbjuda fysiska robotintervjuer i rekryteringsprocesser med sin rekryteringstjänst Tengai First Select.

LÄS MER OM TENGAI FIRST SELECT!