TNG
Tips till administratörer som vill byta jobb.

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Jobb som administratör? Tänk på det här!

Stora utvecklingsmöjligheter för en administratör som vill byta jobb

Receptionist, kontorsansvarig, säljadministratör eller varför inte VD-assistent? För dig som är sugen på en ny utmaning inom administration och Office Management finns just nu många spännande lediga jobb att söka över hela landet. Rekryteraren Pauline på TNG tipsar om hur du lyckas med din ansökan!

Utvecklingspotentialen i rollen som administratör är stor. Dels på grund av att titlarna är många och arbetsuppgifterna skiftar väldigt mycket beroende på vilket företag du jobbar på. Dels för att arbetsuppgifterna ändras och utvecklas i takt med att ny teknik implementeras.

– Ja, att jobba som administratör är spännande på det sättet och många ser det som en språngbräda in på ett företag där man sedan kan avancera och få fler ansvarsområden.

Det berättar Pauline Karlsson, rekryteringskonsult och konsultansvarig på TNG, som har lång erfarenhet av att tillsätta olika typer av administratörsroller.

Lyft fram projekt från tidigare jobb som administratör

Så hur lyckas du hitta rätt jobb för just dig?

Paulines bästa tips är att se över sitt CV och tydligt skriva ut vilka ansvarsområden du tidigare haft som administratör. Just på grund av att arbetsuppgifterna kan skilja sig väldigt mycket. Glöm heller inte bort att lägga till projekt du deltagit i, till exempel implementering av nya system.

Fundera också på hur du kan lyfta upp dina kompetenser på bästa sätt. Just nu är det många företag som söker personer med erfarenhet av kundservice via telefon, Excel och fakturering eller annan form av ekonomiarbete. Är det områden du har erfarenhet av?

– Systemvana är också alltid ett krav och de allra vanligaste systemen är Oracle, SAP, Microsoft Dynamics (tidigare kallat Navision eller NAV) eller Visma, säger Pauline Karlsson och fortsätter:

– Sedan vill arbetsgivare hitta personer som verkligen brinner för admin och som vill stanna långsiktigt. Stämmer det in på dig? Lyft i så fall fram det!

Personlighet kan vara din viktigaste kompetens

När det kommer till viktiga personliga egenskaper pratar man ofta om vikten av att vara serviceminded, flexibel och lösningsorienterad. Har du ingen eller liten erfarenhet av yrket är just personligheten den viktigaste kompetensen att fokusera på. Här använder vi på TNG oss av arbetspsykologiska tester för att ge alla kandidater samma chans att framhäva sig själva. 

Erfarenhet inom ekonomi värderas högt

Inom vilka branscher är det då störst efterfråga på adminroller?

Pauline nämner finansbranschen som ett tydligt exempel. Hon upplever också att många mindre bolag har personalbehov inom både ekonomi och admin.

– Vi kan se att bolag söker fler och fler personer som också har de ekonomiska bitarna med sig sen tidigare och definitivt Excelvanan. Det blir också vanligare att rollerna innefattar en del kund- eller leverantörskontakt, konstaterar hon.

På TNG:s sajt hittar du alltid lediga jobb inom Administration och Office Management. Och självklart söker du alla jobb fördomsfritt och utan personligt brev. Lycka till med ditt jobbsökande och varmt välkommen med din ansökan!

Rekommenderat för dig