TNG
Marcus Lindblom, konsult på TNG Tech,, berättar om hur han fick större arbetsglädje som bemanningskonsult

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Marcus fick större arbetsglädje som konsult på TNG Tech

Många fördelar med att arbeta som konsult

När åren rullar på och man plötsligt har varit på samma arbetsplats i tio år. Ja, då är det inte alltid så lätt att vare sig våga eller kunna ta steget till en ny arbetsplats. Men Marcus Lindblom hittade en lösning på detta som konsult hos TNG Tech. En lösning han tycker att fler borde testa.

Intressant? Bli konsult på TNG Tech du också!

Med 15 års erfarenhet från verkstadsindustrin och efter tio år på samma arbetsplats inom den kemiska industrin var Marcus Lindblom sugen på att komma vidare.

– Jag längtade efter något nytt. Ny miljö, nya kollegor, nya utmaningar. Men mest längtade jag efter att känna mig hungrig igen och att få använda min breda erfarenhet från kvalitetsarbete, inköp och produktionsteknik på nya sätt, säger Marcus.

När det för knappt fyra år sedan dök upp en annons för ett konsultjobb inom försvarsindustrin nappade han. Att jobba som bemanningskonsult när man har så lång erfarenhet som Marcus alltså?

– Ja, det var verkligen något som lockade mig. Efter att ha jobbat tio år på samma arbetsplats är det faktiskt en lättnad att veta att jag inte kommer stagnera. Konsultuppdrag har ju ofta en naturlig slutpunkt. Jag går in i uppdragen med en stor motivation som jag vet att jag kommer att behålla, samtidigt som jag lär mig massor av nya saker att ta med mig till nästa uppdrag.

Kombination av trygghet och förändring

Det var TNG Tech som höll i bemanningsuppdraget i annonsen som Marcus hade upptäckt. Rekryteringen sker fördomsfritt och på vetenskaplig grund för att kvalitetssäkra kompetensen – utan inslag av subjektiva eller förutfattade meningar. Det ger alltså fler chansen att bli valda utifrån sin kompetens och inte utifrån sitt namn eller enbart det som står på cv:t.

TNG Tech tilltalade mig mer än många av deras konkurrenter, eftersom de har en hög nivå på sina konsulter och är specialister inom teknikrekrytering. Det där om deras fördomsfria rekrytering trodde jag från början mest var en reklamgrej, men det stämde ju verkligen. De har ett tänk som jag inte mött någon annanstans.

Marcus första konsultuppdrag blev den utannonserade tjänsten inom försvarsindustrin. Sedan två år jobbar han med ett uppdrag inom gruvindustrin i Örebro. En klassisk spindel i nätet-roll som omfattar allt från att upphandlingar till kvalitetsgranskning. Där stormtrivs han, men hur ser då han på den påstådda osäkerheten som finns inom konsultyrket?

– Det är nog mest sådana som inte själva som jobbar som konsulter som känner osäkerhet. Om den här tjänsten jag har idag inte finns kvar efter årsskiftet, då har jag TNG Tech i ryggen. Jag vet att de vill ha mig i sin uppsättning av bemanningskonsulter och de kommer göra allt för att hitta ett nytt, bra uppdrag till mig. Så för mig är det den perfekta kombinationen av trygghet och förändring.

Inga nödlösningar

Sett ur ett arbetsgivarperspektiv tycker Marcus att TNG Tech är proffsiga och bra på att hålla kontakten. Han har regelbundna avstämningar med sin konsultchef. De träffas och tar en lunch med jämna mellanrum till exempel.

– Efter de här åren har vi lärt känna varandra bra. Jag kan diskutera alla eventuella problem och funderingar ärligt med dem. Det är viktigt att känna att man har det stödet som konsult, säger Marcus och fortsätter:

TNG Tech har genomgående skaffat mig bra uppdrag. De vet vem jag är och vad jag kan och träffar väldigt rätt. De skickar inte iväg nödlösningar utan månar om att få rätt kompetens på rätt plats. Det är det som gör dem starka som leverantörer i slutändan.

Att jobba som konsult är något som Marcus Lindblom tycker passar extra bra för den som varit länge på samma arbetsplats och som vill testa något nytt. För honom har det inneburit en större arbetsglädje och en stor känsla av frihet som han saknat tidigare. Han jämför hur ansträngande han upplevde problem förr när han var fastanställd. Nuförtiden känner han bara engagemang och har attityden ”här är ett problem, det ska vi självklart se till att lösa”.

– Jag ger lite extra varje dag på jobbet, inte bara för egen skull utan också för att jag är där under TNG Techs flagg. Det ger en bra känsla vid dagens slut när jag sitter i bilen på väg hem. Jag blir inte alls lika trött längre, utan jag lämnar arbetsplatsen mycket piggare när jag vet att jag har gjort mitt bästa.

Bli teknikkonsult hos TNG Tech

4 skäl att bli konsult enligt Marcus

  1. Sitter du på ett företag och längtar bort? Och vet att du har en bred erfarenhet? Tveka inte att kontakta TNG Tech skulle jag säga direkt. Det dig chansen att känna vilken typ av arbetsplats och arbetsuppgifter du trivs med om du vill bli fast anställd igen – ett tryggt sätt att sondera terrängen på. Som konsult blir du en i gänget på nya arbetsplatsen samtidigt som konsultföretaget finns där som en extra trygghet
  2. Om du har varit anställd på samma arbetsplats länge tror jag konsultrollen kommer att överraska dig i positiv bemärkelse. Arbetsglädje och lusten att leverera är sådant som gradvis kan minska om man jobbat länge på samma ställe enligt min erfarenhet. Chansen är stor att du som konsult får tillbaka dina ambitioner och känner dig stimulerad igen.
  3. Jag tycker själv inte det är osäkert eller otryggt att vara konsult. Många glömmer att även fasta anställningar är osäkra. Blir du uppsagd står du där ändå och vet inte vad du ska göra. Har du väl fått in en fot hos ett konsultföretag är chansen stor att uppdragen rullar på och fortsätter komma. Många konsultuppdrag leder fram till anställningar också om det intresserar dig.
  4. Du lär dig oerhört mycket som konsult och får ett stort kontaktnät. Du får en större bredd och får perspektiv på förändringar också. Omorganisationer och andra organisatoriska saker händer ju konstant på företag. Som konsult kan jag stå utanför det. Det är väldigt skönt, att inte behöva ge sig in i intriger eller välja sida. Man slipper mycket oro.

Bli konsult på TNG Tech!

Rekommenderat för dig