TNG
Jenny Nilsson ny produktägare för TNG Lead - "Dagens chefer bör kunna skapa psykologisk trygghet i teamet"

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Jenny Nilsson ny produktägare för TNG Lead

”Dagens chefer måste kunna skapa psykologisk trygghet i gruppen”

En komplex och snabbföränderlig VUCA-värld ställer nya krav på ledarskap. För att bidra till en hållbar arbetsmarknad och hjälpa organisationer hitta chefer med rätt ledarpotential, fortsätter TNG att utveckla vårt affärsområde inom chefsrekrytering. Möt Jenny Nilsson – rekryteringskonsult och konsultansvarig på vårt Örebro-kontor och nu även produktägare för TNG Lead!

Hur ska vi tänka för att lyckas rekrytera rätt chefer, 2022 och framåt? Vi får en pratstund med Jenny Nilsson på TNG Lead, som är specialiserade på modern och datadriven chefsrekrytering inom hela tjänstemannaområdet. 

Jenny har arbetat inom rekryterings- och bemanningsbranschen sedan 2017 och har lång erfarenhet av just chefsrekrytering. Hon är utbildad företagsekonom och har en bakgrund inom bank och finans. Förutom intresset kring beteendevetenskap har hon ett nytt intresse som kommit med åren – att pyssla i trädgården hemma i Örebro. Utöver att spendera tid med sina två barn och sambo förstås. 

Hej Jenny! Vad var det som lockade dig med TNG Lead?  

Jenny Nilsson, produktägare TNG Lead

– Jag har alltid varit fascinerad av ledarskap, människor och beteendevetenskap. Vad är egentligen ledarskapspotential? Vad får vi för resultatet beroende på vilket ledarskap vi har? Här ser jag att vi på TNG Lead har en stor möjlighet att göra skillnad för att skapa en mer hållbar arbetsmarknad!

– VUCA är ju inget nytt begrepp, men är mer aktuellt än någonsin. För att lyckas rekrytera chefer med rätt egenskaper för att möta en osäker och snabbföränderlig omvärld, behöver vi frångå traditionella metoder. På TNG Lead arbetar vi enligt en fördomsfri, vetenskaplig och datadriven process. Det gör att vi kan arbeta snabbt och effektivt, samtidigt som vi får resultat.

Vi har tydligt konkretiserat vilken typ av ledaregenskaper som idag är avgörande. Och vi har ett bra underlag för att kunna påvisa det.


Exempelvis har vi möjlighet att mäta och återkoppla kandidaternas digitala ledarskap. Det vill säga förmågan att leda i en ständigt föränderlig miljö till följd av den tekniska utvecklingen och ökade komplexiteten som sker.

– En ”bonus” är att vår process också möjliggör ökad mångfald – något forskning tydligt visar är avgörande för att skapa innovation och lönsamhet långsiktigt.

Vilka trender och utmaningar ser du inom chefsrekrytering idag?

Psykologisk trygghet har ju länge varit på tapeten, något vi på TNG Lead var tidiga att prata om. I stället för att utgå från ”lång och trogen tjänst” som man tidigare gjort, där exempelvis den bästa säljaren blivit försäljningschef, blir det idag vanligare att prata om ledarskapspotential. Vilka egenskaper krävs för att få fram det bästa från alla i teamet och skapa psykologisk trygghet? 

Jag upplever att det idag finns en ökad förståelse och lyhördhet för att vi jobbar i en föränderlig värld, vilket kräver ett annat ledarskap. Allt fler inser att vi för att lyckas behöver ledare som är flexibla och kan skapa förtroende, snarare än att besitta en viss kompetens. Det är just dessa egenskaper vi tittar på när vi rekryterar chefer. 

– Att leda på distans är också ett ämne efter pandemin. Det gäller att ha rätt egenskaper för att kunna leda och motivera team där anställda jobbar helt eller delvis remote. 

Vilka tips vill du ge till den som ska rekrytera chefer?

Jenny Nilsson, produkägare på TNG Lead, delar med sig av tips på hur du ska tänka för att lyckas med din chefsrekrytering

– Rekrytera inte i ditt eget nätverk! Titta i stället på vad ni faktiskt har för utmaningar i den här rollen framåt. Vilka resultat förväntar ni er att uppnå? Vad säger vetenskapen? Vad krävs för att navigera i den pågående digitala transformationen och samtidigt möta kunders förändrade beteenden och leverera resultat?

– Idag är det viktigare än någonsin att chefer har rätt personliga egenskaper och förmåga att skapa ett resultatbaserat och innovativt ledarskap. Ett ledarskap som bygger psykologisk trygghet i gruppen.

Nyfiken på TNG Lead och hur vi kan hjälpa just din organisation att rekrytera rätt chefer? Läs mer och kontakta oss!

Med TNG Lead får du:

  1. Chefskandidater som bygger framgångsrika grupper genom att skapa psykologisk trygghet
  2. En senior chefsrekryterare som löpande återkopplar under uppdraget
  3. Ett datadrivet beslutsunderlag som bland annat identifierar ledarens nyfikenhet, öppenhet, transparens, engagemang och utvecklingspotential
  4. En skräddarsydd, forskningsbaserad kompetensanalys baserad på VUCA-metoden
  5. En hållbar, fördomsfri och datadriven rekryteringsupplevelse: Här identifierar vi ledarskapspotential, digital mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation
  6. En öppen ansökningsprocess med inkluderande kandidatattraktion och transparent kandidatåterkoppling som stärker ert employer brand
  7. En fördomsfri urvalsmetod och objektiv värdering av urvalsdatan

Rekrytera chefer idag!

Rekommenderat för dig