TNG
Teknikrekrytering för digital transformation: TNG Tech satsar framåt

Teknikrekrytering för digital transformation

– TNG Tech satsar framåt

Hur kan svenska teknikföretag hantera utmaningar som kandidatbrist, industri 4.0, internationell konkurrens och digital transformation när det kommer till rekrytering?

Enligt Carolina Degerkvist – ny produktansvarig för TNG Tech i Stockholm – krävs framför allt mod och en bredare syn på vad kompetens är. Här berättar hon hur TNG Tech hjälper företag hitta tekniker och ingenjörer med rätt kompetens, både idag och imorgon.

Carolina Degerkvist, TNG Tech

Den snabba utvecklingen i branschen gör att många teknikföretag inte riktigt hängt med och upplever att de saknar den kompetens som krävs för att klara digital transformation, menar Carolina.

–  Exempelvis bygger många fortfarande sina team med utgångspunkt i industrialismens grunder. Ofta letar man efter kopior av befintliga kollegor (eller sig själv) och fokuserar främst på formell utbildning och erfarenhet och missar att identifiera vilka soft skills kandidaten har och hur de matchar organisationens behov och utmaningar. Man gör helt enkelt som man alltid gjort, men förväntar sig ändå andra resultat.

– Många saknar också en tydlig kompetensplan för de kommande åren. Inte sällan har ledningsgrupper idag svårt att identifiera och navigera kring vilka kompetenser som kommer behövas i framtiden. Och vilka som snart kommer försvinna, konstaterar Carolina.

Nytänkande grepp för att säkra teknikkompetens

Så hur kan vi lyckas med rekrytering av tekniker och ingenjörer i en allt mer komplex och snabbrörlig värld?

Enligt Carolina måste vi först och främst våga utmana gamla ”sanningar”. Ett förhållningssätt som ligger djupt rotat i TNG Techs DNA. Företaget arbetar nämligen enligt en kompetensbaserad och vetenskaplig rekryteringsmetodik. Genom den kan rekryterarna inte enbart identifiera traditionell teknikkompetens som syns i ett CV. Utan de kan även mäta och validera kandidaters motivation, potential och andra avgörande soft skills.

”Precis som allt annat blir rekrytering idag allt mer datadrivet och krav på att kunna mäta centrala.”

– När det tidigare handlat om att checka av att kandidaten är relevant rent CV-mässigt kan vi på TNG Tech även identifiera vilka kandidater som har störst potential att lyckas långsiktigt inom organisationen.

– Vi har utvecklat denna metodik under 15 år och rent tekniskt gjort de investeringar som krävs för att kunna arbeta med fördomsfri, kompetensbaserad rekrytering fullt ut.

Allt fler upptäckter TNG Tech

Att det idag finns en efterfrågan på en rekryteringspartner som förstår branschen, digital transformation och har rätt verktyg för att identifiera teknisk kompetens har Carolina det senaste året märkt tydligt:

– Under 2019 har allt fler företag hittat till oss och upptäckt att vår rekryteringsmetodik verkligen fungerar. Då många av våra kundföretag befinner sig i en stor förändringsresa har även möjligheten att hyra in en erfaren chef eller specialist via vår interimslösning TNG Tech Interim varit ett uppskattat erbjudande. Detta är också något vi kommer utveckla vidare under 2020 och fortsätta bygga ut vårt interimsnätverk för tech-konsulter.

TNG Tech – vetenskaplig och objektiv rekrytering av ingenjörer och tekniker för morgondagens utmaningar

TNG Tech rekryterar för morgondagens utmaningar

Vår teknikrekrytering sker med fakta, vetenskap och metod i fokus. Genom kompetensbaserade och mätbara processer hittar vi nya talanger och kvalificerade medarbetare som andra missar – teknikkompetens som bidrar till mångfald, innovation och en hållbar och lönsam verksamhet.

Vi rekryterar ingenjörer och tekniker och hyr ut interimskonsulter inom tre områden – Engineering, Production och Supply Chain Management.

LÄS MER OCH KONTAKTA TNG TECH IDAG!