TNG
Se upp för den charmige narcissisten

Se upp för den charmige narcissisten när du rekryterar

Få personer är så charmiga eller rent ut sagt förföriska som en narcissist. Det är en rätt skrämmande tanke för den som är i färd med att rekrytera nytt till sitt bolag eller till sin organisation.

Det gör att man mycket väl kan tänka sig att narcissister ofta gör bra ifrån sig på jobbintervjuer. Det är ju så mycket lättare att övertyga andra om hur förträfflig man är om man faktiskt själv är övertygad om att detta är sant. 

Skryt lönar sig

Och nu finns det en forskningsstudie, publicerad i facktidskriften Journal of Applied Social Psychology och omskriven på University of British Columbias hemsida (och DN), som visar att det faktiskt är på det sättet. Skryt lönar sig. Narcissister blir systematiskt belönade i intervjusituationer, medan personer som av olika skäl inte gärna framhäver sig själva tvärtom klarar sig sämre än vad de borde göra om man ser till deras kvalifikationer.

– En jobbintervju är en av de få situationer där ett narcissistiskt beteende, som till exempel att skryta, faktiskt skapar ett positivt intryck, säger professor DEL PAULHUS, som är ansvarig för studien. I normala fall ogillar folk ett sådant beteende, särskilt om man blir utsatt för det under en längre tid.

Men det gäller alltså inte under de speciella förhållanden som råder när en arbetsgivare intervjuar kandidater i samband med rekrytering. Och det innebär förstås, vilket PAULHUS också framhåller, att framför allt rekryterare bör tänka på att man måste se igenom den ytliga charmen och på ett objektivt sätt försöka analysera kandidaternas långsiktiga potential. För att få en narcissist på halsen kan leda till katastrofala följder både på större och mindre arbetsplatser. De kan orsaka olidliga påfrestningar som kan rasera den mest välfungerande organisation.

Kompetensbaserad rekrytering

Det är naturligtvis intressant och viktigt att få detta belagt med vetenskaplig forskning, men vi på TNG har länge varit klara över att det förhåller sig på det här viset. Den som litar till magkänslan och ett första intryck i samband med rekrytering av nya medarbetare tar stora risker. Dessutom helt i onödan. Det finns beprövad kunskap om hur man går tillväga för att matcha en kravspecifikation med olika kandidaters egenskaper och erfarenheter. Det kallas kompetensbaserad rekrytering, och det är det vi jobbar med varje dag.

 

ANNA RYDBACKEN, Regionchef Väst
Tel: 031-761 22 25
E-post: anna.rydbacken@tng.se

Anna har 15 års erfarenhet som rekryteringskonsult och arbetar sedan flera år med kompetensbaserad rekrytering.

Vad är kompetensbaserad rekrytering?