TNG

TNG utbildar studenter i CV och jobbsök

Att CSR kan vara så kul! Tillsammans med Transfer, en ideell organisation vars syfte är att ge elever kunskap om arbetslivet, besöker rekryterare från TNG gymnasieskolor runt om i landet. Vi bidrar med arbetsmarknadskunskap – hur man söker lediga jobb, vad som ska stå i ett CV och hur en anställningsintervju går till. Läs om vårt senaste besök!

När vi får förfrågningar från skolor om att komma dit och berätta om vårt arbete som rekryterare blir vi glada! Vi vill gärna ge eleverna ett grundläggande stöd så att tröskeln mellan gymnasieskolan och arbetslivet inte blir så stor. Det handlar mycket om vad man själv kan göra och bör tänka på för att gå vidare i en rekryteringsprocess och få jobb.

cilla lennér linnéa waringe
Cilla Lennér och Linnéa Wäringe, rekryterare på TNG.

Den 10 april var en sådan dag. Jag, Cilla Lennér, och min kollega Linnéa Wäringe åkte ut till Värmdö Gymnasium för att träffa eleverna som läser sista året på gymnasiet.

Snabbt kom samtalet in på hur man kan förbättra och öka sina möjligheter till att få jobb. Vi gick bland annat igenom hur ett bra CV kan se ut och vilka sociala kanaler som kan påverka ens personliga varumärke. Vi pratade om hur man kan förbereda sig inför en anställningsintervju, vad man kan tänka på under intervjun och om vikten av att vara tillgänglig på både telefon och mail efter att man har sökt ett ledigt jobb. Allmänna tips såsom val av kläder till intervjun och ögonkontakt, diskuterades också.

Dan Wizén, ansvarig föreläsningsförmedlare från Transfer säger så här i kommentar om varför det är bra att använda föreläsare från TNG:

transfer-csr-tng-300x100”Transfer – Ungas Möjligheter är en ideell organisation som förser yrkesinspiratörer i diverse yrken till högstadiet och gymnasiet.

Vi har sedan 2 år haft medarbetare på TNG i Stockholm med som våra föreläsare och de har för ungdomarna berättat om vad de gör i sina jobb inom rekrytering, söka jobb, personal/HR-frågor samt ledarskap. TNG är mycket uppskattade för sina ständigt goda insatser.”

En del av TNGs CSR-engagemang

Transfer är en av flera organisationer som vi på TNG stöttar i vårt CSR-arbete. Med Transfer kan vi bidra till att unga lyckas när de börjar söka jobb. Med vår egen kompetens om arbetsmarknaden och rekrytering kan vi inspirera, utbilda och engagera morgondagens arbetskraft så att de är redo när de ska ut i arbetslivet.

Kan jobbsökande vara rättvist?

När du söker jobb hos TNG får du uppleva vår fördomsfria rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du är helt anonym för rekryteraren i de första stegen av tillsättningen. Vi ser varken hur du ser ut, vad du heter, vilken bakgrund du har eller hur gammal du är. Istället fokuserar vi på din potential och kompetens, vilket innebär att du behöver genomföra våra skräddarsydda och objektiva tester.

Titta på videon eller klicka på länken nedan för att se hur det går till!

JAG VILL VETA MER!