TNG
Samarbete mellan TNG Tech och TekNat - framtidens ingenjörer

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

TNG Tech möter framtidens ingenjörer

Långsiktigt samarbete med TekNat från Örebro universitet

Hur kan det vara att gå från ingenjörsstudent till att få jobb inom branschen? Vad ska man tänka på när man söker X-jobb? Och hur ska man göra för att få till det perfekta CV:et? För att inspirera TekNat:s blivande ingenjörer bjöd TNG Tech in till ett event i deras lokaler i Örebro. Så här såg det ut!

TekNat är kårsektionen för de studenter som läser vid institutionen för naturvetenskap och teknik vid Örebro universitet. Sektionens färg är lila – kanske har du skymtat den i deras färgstarka overaller?

Samarbetet mellan TekNat och TNG Tech inleddes för fem år sedan. Sedan dess har vi hunnit med många intressanta event. I höstas bjöd vi in studenterna till vårt Örebrokontor för att berätta om vår AI-baserade screeningmjukvara Tengai, och nu under förra veckan hade vi återigen en lyckad helkväll tillsammans. Den här gången låg fokus på hur det kan vara att gå från ingenjörsstudent till att ha fått jobb inom branschen. 

Kvällens föreläsare Sara André och TNG:s rekryterare Ida Nordin var på plats för att inspirera TekNat:s studenter.

– Många kloka frågor ställdes, och vi är glada för att ha fått en inblick i studierna hos de blivande ingenjörerna, berättar Ida.

Från ingenjörsstudent till fast anställning

Sara André tog själv examen från civilingenjörsprogrammet förra året. Hon var en av de första som läste programmet på Örebro universitet, och kan nu med facit i hand berätta hur de 5 åren har varit.

– Eftersom min klass var den första som läste programmet så kände jag vissa gånger att vi var försökskaninerna. Det fanns inga tidigare tentor att plugga på eller någon tidigare student att rådfråga.

Att Sara och hennes klass var de första som läste programmet bidrog till att de blev ännu bättre problemlösare, och de fick på så vis även lära sig att ta eget ansvar för deras studier och framtida karriärer. Sara blev klar med utbildningen och tog sin civilingenjörsexamen förra sommaren. Och idag har hon även fast anställning på Fortum Waste Solutions AB där hon arbetar som projektkoordinator!

Sara berättade hur det gick till när hon fick tag på företaget som hon skrev X-jobb hos och hur arbetsprocessen såg ut. Något som många av de nuvarande studenterna funderade över. Hennes nuvarande roll hos Fortum visade även den otroliga bredd som finns inom yrket.

– I min roll som projektkoordinator har jag i dagsläget flera olika uppdrag. På bara ett år har min roll blivit betydligt mycket bredare än vad den var initialt, vilket är väldigt givande och roligt! 

Framtidens ingenjörer inspirerar

Pär Johansson - produktägare TNG Tech  som rekryterar framtidens ingenjörer

Pär Johansson är regionchef på TNG i Örebro samt produktägare för TNG Tech som erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom Engineering, Production och Supply Chain i hela landet.

– På TNG Tech är vi stolta över vårt samarbete och den relation vi skapat tillsammans. Vi inspireras av alla studenter som är framtidens ingenjörer och får en inblick i deras studiegång. Det hjälper oss dessutom att hänga med i den dynamiska bransch de utbildar sig inom.

Det konstaterar Pär och tillägger:

– Vi har dessutom rekryterat och hyrt ut flera studenter till våra kunder, vilket visar på vikten av detta samarbete. Nu planerar vi och ser fram emot höstens event!

Har du svårt att hitta nya medarbetare med den kunskap, erfarenhet och personliga egenskaper som krävs för att utveckla din verksamhet i den takt du önskar? Söker du tekniker och ingenjörer med kvalitetssäkrad kompetens, hög motivation och potential att göra ett riktigt bra jobb? Låt då TNG Tech sköta din teknikrekrytering!

Mer om TNG Tech!

Rekommenderat för dig