TNG
TNGs rekryterare tipsar hur du gör en videointervju och låter dig dessutom testa via vår app

Tips från rekryteraren: Så gör du en videointervju

Håller du på att söka nytt jobb och ska göra en videointervju på TNG? Är du lite fundersam  vad det innebär och hur du ska göra?  I månadens ”Tips från rekryteraren” berättar Johanna Hellman, kandidatansvarig på TNG IT Digital, hur du går till väga och vad du ska tänka på under din videointervju. Häng med!

Lite kort om vår videointervju

Videointervju är ett verktyg som används mer och mer av TNG och andra bemannings – och rekryteringsföretag, istället för en traditionell jobbintervju – framför allt när det gäller rekryteringar i större volymer. Dessutom fungerar det bra när kandidaten befinner sig på annan ort.

Hur går en intervju till?

Det innebär att du i lugn och ro kan genomföra en första jobbintervju via tex Skype, Facetime eller andra digitala tjänster med rekryteringsföretaget på hemmaplan. Här får du besvara ett antal frågor som vi och vår kund tycker är viktiga för jobbet. Det ger oss som rekryterare ett första intryck av dig efter att du genomfört våra tester. Ett intryck som ger lite mer än ett CV eller ett personligt brev. Och det är verkligen ett gyllene tillfälle för dig som kandidat att på ett kort och koncist sätt berätta för oss varför just du ska ha den aktuella tjänsten.

Genom vår app PÅ TNG har du möjlighet att spela in ett klipp där du svarar på ett antal utvalda frågor, vilket sedan dyker upp i vårt system som en komplettering av din ansökan. Vi ställer samma frågor till alla kandidater som gått vidare i vår rekryteringsprocess. Även om vi använder andra intervjuprogram så är tänket detsamma.

Se en video här: https://youtu.be/GM4uL-bCXoo

Känner du dig redo? Kolla då in alla våra lediga jobb och sök idag!