TNG
unbiased-day-2021

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Fördomsfria rekryteringstrender 2021

Unbiased Day

Bias Interrupters, superjobs och distributed work är några av årets stora trendspaningar. I mars 2021 bjöd vi på TNG tillsammans med Ada Digital på ett digitalt event där vi presenterade 9 framtidsspaningar inom rekrytering – Unbiased Day! Här kan du ta del av alla trenderna.

lookism-blogg

Lookism – när chefer tar rekryteringsbeslut på utseende

I takt med att remote rekrytering ökar och anställningsintervjuer blir digitala visar nya studier att kandidater väljs bort på sitt utseende. I trendspaningen om Lookism djupdyker vi i ämnet.

Läs mer om trenden

klassdiskriminering schackpjäser

Klass – den glömda dimensionen av mångfald

Att vi lever i ett klassamhälle är det nog få som tänker på. Ny research visar däremot att klassdiskriminering, eller diskriminering av socioekonomisk bakgrund, sker på daglig basis. Och det påverkar även rekryteringar.

Läs mer om trenden

 

bias-interrupter

Bias Interrupter – framtidens inkluderande ledare

Ett aktivt mångfaldsarbete i all ära, men om cheferna i organisationen inte är inkluderande och öppna slutar talangerna. Därför är det nu dags att välkomna framtidens ledare: Bias Interrupters.

Läs mer om trenden

 

datadriven rekrytering

Datadriven rekrytering: Från data till insikt

Vad gör företag med all data de samlar in? Till skillnad från tidigare kan vi idag använda mängder av verktyg för att få värdefulla insikter. Här finns mycket att vinna om data används på rätt sätt.

Läs mer om trenden

 

remote work blir distributed work

Hej då remote work – säg hej till “distributed” work

Under 2020 har kontoret för många fått ny plats, vilket haft sina för- och nackdelar. Men vad händer egentligen när pandemin är över, och hur resonerar företag? Här tar vi upp allt från nya hybridmodellen till ändrade löner vid distansarbete.

Läs mer om trenden

 

blog-diversity-is-business

Diversity är business – mångfald som affärsstrategi

Mångfaldsfrågan har sedan tidigare ofta legat på HR:s bord, men nu tar den stora kliv mot ledningsgrupp och VD. Anledningen? Det är helt enkelt lönsamt att engagera sig i mångfaldsfrågor. Ta del av vår senaste trendspaning om mångfald som affärsstrategi.

Läs mer om trenden

 

open-csr-hiring

Open CSR Hiring – en hjärtefråga

En uppstickare bland trenderna i år är Open CSR Hiring. Rekryteringsmetoden sticker ut från traditionella sätt och går ut på att öppna upp arbetsmarknaden för de mer få chanser att få jobb. Idag förekommer den främst i USA, men vem vet. Kanske anammar fler trenden?

Läs mer om trenden

 

supplier-diversity

Supplier Diversity

Arbetar man på en inköpsavdelning finns många parametrar att ta i beaktning inför ett köp. Inte bara pris, kvalitet och miljö, utan nu klättrar även mångfald upp på mångas kravlistor. Och i och med att Supplier Diversity prioriteras allt högre börjar inköpsavdelningar världen över att vässa sina krav.

Läs mer om trenden


superjobs

Superjobs = future fit

Tack vare senaste årets snabba digitalisering har vi hamnat längre fram i utvecklingen. Nu diskuteras superjobs – yrken som skapas av den digitala transformationen. Här berättar vi om jobben som kombinerar människans och maskinens styrkor.

Läs mer om trenden


Rekrytera eller bemanna med TNG – vi sätter fakta framför magkänsla. Varje dag.

Hitta nya medarbetare snabbt, fördomsfritt och med fokus på rätt kompetens!

På TNG ser vi bortom det uppenbara när vi rekryterar och bemannar. Vi gör det genom att sätta fakta, kompetens och potential framför magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund.

Det innebär inte bara att vi snabbt kan tillsätta uppdrag och hitta de bäst lämpade medarbetarna till ditt företag. När du rekryterar eller bemannar fördomsfritt bidrar du också långsiktigt till ökad mångfald, innovation och lönsamhet i din organisation.

LÄS MER OM HUR VI KAN HJÄLPA DIG

Rekommenderat för dig