TNG
chefsjobb - har du vad som krävs

Har du det som krävs att bli en bra chef?

Jobbpodd om att söka sitt första chefsjobb

Har du ledaregenskaper och viljan att utveckla andra människor? Då kanske det är dags att ta steget och söka ditt första jobb som chef. I detta avsnitt av jobbpodden ”Tack för din ansökan” diskuterar vi hur du ska gå till väga när du söker chefsjobb. Podden gästas av chefsrekryterarna Maria Tedjö från TNG och Fredrika Schartau på Signpost.

Lyssna & prenumerera via podbean
Lyssna & prenumerera via itunes

Många går i tankebanorna av att söka ett jobb som chef. Men vågar inte, då de inte har tidigare erfarenheter av att arbeta som ledare eller chef. Trots det besitter de kanske egenskaperna men vet inte hur du ska gå till väga för att få sitt första chefsjobb. I det läget är det viktigt att förmedla de egenskaper som du har för att klara av rollen som chef. Ett tips från rekryterarna är att referera till tidigare ledarroller i en förening eller idrottsförening och vad du åstadkommit där.  Det här och andra frågor diskuteras i det här avsnittet:

  • Vilka egenskaper ska en bra chef ha?
  • När vet jag att jag kan bli en bra ledare?
  • Hur går en chefsrekrytering till?
  • Hur vet jag om jag ska söka ett chefsjobb om jag inte har varit chef tidigare?

 

Medverkande rekryterare: Maria Tedsjö, TNG och Fredrika Schartau, Signpost
Programledare: Mathias Ahdrian

Lyssna på alla avsnitt

Sök chefsjobb och många andra spännande lediga jobb hos oss på TNG. Kolla gärna in Signpost och vilka uppdrag de rekryterar till just nu och läs mer om chefsrekrytering.