TNG
Nytt år kickstarta ditt jobbsökande smarta tips

Lästid: 3 minuter

7 smarta tips! Så kickstartar du ditt jobbsökande inför 2022

enkla kom-i-gång-tips till ditt jobbsökande!

Nytt år = Nystart. Dags för en ny karriärutmaning? Och ta tag i ditt jobbsökande igen? Här har vi samlat 7 smarta och framförallt enkla tips till dig som är i startgroparna och vill förändra din jobbsituation under 2022.

Under julledigheten får många av oss en välbehövlig paus och tid att stanna upp och reflektera över vår situation. Både vad gäller privatliv och jobb. Vad har funkat bra och mindre bra under året och hur kan vi göra 2022 ännu bättre?

Vad många inte tänker på är att det kring jul – när många andra verksamheter stänger ner – ofta är högt tryck inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Så också i år.

På TNG:s sajt hittar du just nu många lediga jobb inom en rad branscher. Kanske finns ditt nästa drömjobb med i vårt breda utbud av tjänster?

Här ger vi dig inspirerande tips på hur du kan kickstarta ditt jobbsökande redan idag.

1. ReflekteraKvinna sitter vid datorn och söker jobb under jul.

Hur har året varit? Vad har varit mest kul på jobbet? Var ser du dig själv om ett år? Vilken typ av företag skulle du vilja jobba på? Jobbsökande  i stort och tips kring jobbsökande är perfekta diskussionsämnen att ta upp med familj och vänner under jul och nyår.

2. Uppdatera din Linkedin-profil

Idag letar många arbetsgivare efter framtidens medarbetare digitalt, och då främst på Linkedin. Därför är det smart att regelbundet uppdatera din profil med intressant information som kan få en rekryterare att fastna för just dig. Har du fått nya erfarenheter/arbetsuppgifter under året som gått? Har du gått någon kurs som kan vara relevant att lägga till på meritlistan? Ett hett tips är också att hitta inspiration till profilen från branschkollegor.

3. Vässa ditt CV

Samtidigt som du går igenom din Linkedin-profil – gör samma sak med ditt CV. Se över dina meriter, uppdatera och vässa. Alltid skönt att ha ett fräscht CV klart när du väl hittar en intressant tjänst.

4. Kika runt bland lediga jobb!Personer kolla på lediga jobb på datorn och pekar.

Just nu finns en rad roliga tjänster – inom en mängd olika områden – ute på vår sajt. Inom många branscher är det i nuläget lite av kandidatens marknad eftersom många arbetsgivare nu söker ny personal. Det öppnar upp möjligheter för dig som vill söka nytt jobb!

5. Är du redan i en rekryteringsprocess?

Använd ledig tid att läsa på om företaget du sökt till och kom väl förberedd till intervjun. Tänk ut några bra frågor om företaget att ställa under intervjun och fundera över dina svar på vanliga frågor som ofta kommer upp. Det kan till exempel handla om varför du är intresserad av tjänsten och vilka dina största drivkrafter är.

6. Om du hittar ett jobb!

Vänta inte tills sista ansökningsdagen – skicka in din ansökan så snabbt du kan. Många rekryteringar pågår även i mellandagarna och den som rekryterar gör oftast urval löpande. Väntar du in i det sista är risken större att andra kandidater hinner före och att din ansökan hamnar i skymundan.

7. Planera ditt jobbsökanden framåt

Även om du i detta nu inte redo att byta jobb så kan det ändå vara bra att ha en långsiktig plan för hur du framåt vill utvecklas karriärmässigt. Där är det också bra att kika runt bland lediga jobb och se hur nya tjänster beskrivs och vad som spontant lockar dig. Du hittar garanterat spännande företag som du kan ha koll på och i framtiden eventuellt söka jobb hos.

Läs även: 8 steg för att knipa ditt drömjobb

På TNG har vi alltid spännande jobbmöjligheter inom en mängd olika yrkesområden. Och självklart söker du alla jobb fördomsfritt och utan personligt brev. Lycka till med ditt jobbsökande och kolla in jobben nedan!. Varmt välkommen med din ansökan!

Rekommenderat för dig