TNG
Kandidat svarar på vanliga intervjufrågor i telefon

Så svarar du på vanliga intervjufrågor

Varför söker du tjänsten? Och andra typiska intervjufrågor

Alla jobb är olika. Ändå är många frågor på arbetsintervjuer lika dana! Därför har vi på TNG samlat ihop riktigt vanliga intervjufrågor i en guide och ger tips på hur du bör svara. Lycka till på nästa intervju!

Även om det inte bara finns ett rätt svar så kan det vara bra att förstå varför de här vanliga intervjufrågorna är så vanliga. Och förbereda dig! Så du kan göra en riktigt bra anställningsintervju som leder till jobb.

kandidat svarar på intervjufråga i telefon

Varför söker du jobb hos oss?

Beskriv varför du söker tjänsten. Varför söker du jobb hos oss? Och vad är det som lockar med tjänsten? Ja, det är tre varianter på en av de allra vanligaste intervjufrågor som svenska arbetsgivare ställer på en arbetsintervju. Eftersom arbetsgivaren vill veta varför du fastnade för jobbet. Alltså vad som fick dig att söka detta jobb bland tusentals andra.

Ett bra svar från dig hjälper chefen förstå vad du motiveras av – och om hen kan uppfylla dina förväntningar. Men svaret kan också avslöja hur bra koll du har på rollen. Ifall du har rätt kvalifikationer. Och om du vet vad du ger dig in på!

Så här svarar du på frågan

  • Fundera på vilka av dina tidigare erfarenheter som kan komma till nytta i just det här jobbet. Är det dags för en ny utmaning? Eller har du kanske äntligen hittat din grej?
  • Försök komma på ett svar som inte vem som helst kan ge och som får dig att uppfattas unik bland andra som skulle kunna söka samma jobb.

Varför ska vi anställa dig?

Frågan kan nästan kännas identisk med ”Varför söker du tjänsten?”. Men den är annorlunda ur arbetsgivarens perspektiv! För nu ska du plocka fram dina bästa argument och övertyga dem om att du är den bästa kandidaten.

Kom ihåg att du är inbjuden på intervju av en anledning och att de därför redan tror att du kan passa bra. Så känn dig trygg med att lyfta fram vad du kan!

Så här svarar du på frågan

  • Återgå till din kompetens och försök analysera varje utbildning, erfarenhet och personlighetsdrag ur arbetsgivarens perspektiv. Vad är en fördel för rollen du har sökt?
  • Gör en lista med allt du kommer på och försök prioritera argumenten i den ordning du tror de är som mest värdefulla.

Berätta lite om dig själv

Kanske är detta den svåraste frågan av alla! För det är många kandidater som undrar vad arbetsgivaren egentligen är ute efter. Kan det vara hur du är uppväxt? Kanske din familjesituation och fritidsintressen? Eller en upprepning av ditt CV?

På TNG undviker vi alltid frågan, eftersom vi tycker att det finns bättre och mer konkreta frågor att ställa. Men vill vi ändå ge några tips, eftersom många chefer fortfarande använder frågan.

Så här svarar du på frågan

  • Faktum är olika chefer använder frågan med så många olika syften att det faktiskt kan vara bäst att svara med en fråga tillbaka. Alltså ”Är det någon särskild del du vill att jag fokuserar på?”
  • Överlag kan det sen vara bra att hålla ditt svar lite kortare, inledningsvis till ett par minuter. Fråga sedan om du ska fortsätta eller om hen är nöjd med svaret. Så blir det enklare att navigera rätt.

Vilka är dina styrkor och svagheter?

kandidat funderar på intervjufråga om styrkor och svagheterÄven detta är en fråga som vi på faktiskt TNG brukar undvika. Men åter igen – den är fortfarande vanlig på många intervjuer och vi vill därför hjälpa dig navigera ändå.

Syftet med frågan brukar vara delat. Dels vill arbetsgivaren lära känna dig bättre och få en bild av de områden du känner dig trygg i och vet att du kan prestera. Samtidigt som de får en glimt av dina brister – och kan avgöra om de går att ”leva med”. Ingen människa är perfekt. Och givetvis har vi alla sidor som är mer eller mindre charmiga och ibland av rent besvärliga.

Det andra syftet är att se hur självmedveten du är. Har du koll på hur du uppfattas av andra och jobbar på dina svagheter?

Så här svarar du på frågan

  • Fundera på vilka situationer du lyckats med något riktigt bra? Vad berodde framgången på? Skriv ner dina framgångsrika egenskaper och prioritera dem utifrån hur stor nytta de troligtvis kan ha i jobbet du söker nu.
  • Vänd sedan på steken. Det vill säga plocka fram en styrka i taget och försök se andra sidan av myntet. På vilket sätt kan det som är en styrka i vissa situationer, bli en svaghet i andra?
  • Ett exempel kan vara att om din styrka är kreativitet – att du är bra på att komma på unika idéer och se saker ur ovanliga perspektiv. Så kanske svagheten också är att du ibland har svårt för att hålla dig inom fasta ramar och strikta arbetssätt. Att du kanske till och med blir uttråkad om varje dag är likadan? Och voilà! Du har nu även hittat bra svagheter att ta upp på intervjun.

Vill du ha fler tips på hur du ska förbereda dig inför en intervju? Läs allt om anställningsintervju på vår blogg! Och ta gärna en titt på vilka lediga jobb vi erbjuder just nu, så att du inte missar ditt drömjobb.

Stort lycka till!