TNG
Chefsguide: Så anställer du specialister under coronakrisen Kvinna på terass

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Chefsguide: Så anställer du specialister under coronakrisen

Nu är det guldläge att rekrytera specialister!

Ja, när allt fler arbetsgivare nu tvingas till personaluppsägningar så börjar många kvalificerade kandidater fundera på nästa steg i sin karriär. Fler än vanligt är benägna att lyssna på nya jobberbjudanden och till och med aktivt söka ett intressant jobb. Så det är guldläge för dig som vill rekrytera specialister. Ladda ner vår guide och kom igång redan idag!

I coronakrisens svallvågor står nu många kvalificerade personer från flertalet olika branscher och tänker över sin karriär. Kanske har de redan blivit uppsagda eller permitterade. Eller så känner de av det oroliga läget inom företaget och börjar se sig omkring och fundera på vem som ska bli deras nästa arbetsgivare.

Viktigt att vara inlyssnande

Nu är alltså rätt tillfälle att börja kommunicera med de där vassa talangerna och specialisterna som tidigare kanske inte varit intresserade, men som nu finns på marknaden och ser sig om efter en ny karriär och ett riktigt bra jobberbjudande. Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till den oro många nu upplever till följd av det osäkra läget på arbetsmarknaden, och världen i stort.

Att byta jobb kan vara ett stort steg även under normala omständigheter. Och för att våga skriva på ett nytt anställningsavtal mitt under en pågående global kris behöver man känna sig trygg och säker i sitt beslut.

Därför gäller det att du som chef noggrant lyssnar in kandidaternas behov och önskemål. Och utöver bra villkor, förmåner och spännande utvecklingsmöjligheter också tydligt kommunicerar att ni kan erbjuda långsiktig trygghet. Så länge krisen pågår och även efteråt.

Guide från TNG: Så rekryterar du specialister under coronakrisenLadda ner vår guide för att attrahera och anställa specialister

Så hur ser du till att det är just dig alla de talanger som nu söker jobb lyssnar på?

TNG Lead – specialister inom chefsrekrytering – har sammanställt en guide med konkreta tips på hur du som chef eller HR rekrytera specialister under coronakrisen. Så ta för dig! Det är guldläge just nu!

Fler rekryteringsguider från TNG hittar du här.

Ladda ner guiden här!

Rekommenderat för dig