TNG
https://www.altran.com/se/sv/

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Altrans innovativa HR-team – världsledande med satsningen på Tengai

”Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den, är ett signum för oss”

Altran är först i världen med att hyra och använda intervjuroboten Tengai i sina rekryteringar. Redan 2019 föddes tanken hos HR Director Anna Alveros och i dagarna installeras roboten på huvudkontoret i Göteborg.

Kul att du hittade hit! Informationen på den här sidan är inte längre aktuell, men värd att läsa om du vill ta del av historien kring utvecklingen av Tengai. Annars rekommenderar i att du klickar här för att få den mest uppdaterade informationen av AI-screeningverktyget idag.

Selfie Tengai altran Altran är idag världsledande inom teknik och R&D-tjänster och fokuserar på transformation och innovation av morgondagens produkter och tjänster. En av framgångsfaktorerna är att företaget lyckats attrahera och behålla rätt medarbetare.

En viktig del är att rekrytera rätt kompetens som vill växa och utvecklas med de uppdrag som företaget tar in. Innovation är hjärtat i Altran, vilket ställer höga förväntningar på HR att transformera och leda utvecklingen inom sitt område.

Trendseminarium första mötet

Redan när Tengai visades för första gången på ett TNG trendseminarium 2019 blev Anna Alveros, HR Director, intresserad av lösningen och idag är det verklighet. För att ligga i framkant har Altran valt att börja använda Tengai, världens första sociala intervjurobot. De hyr roboten från TNG som idag är återförsäljare för produkten.

Vi fick en pratstund med Anna som berättar lite mer om beslutet och tankarna kring hur Tengai ska användas i företagets rekryteringar nedan.

ANna Alveros HR director Altran hyr Tengai avTNG

Varför har ni valt att hyra Tengai?
– Vi är ett teknikintensivt företag med många ”early adopters”. Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den, är ett signum för oss. Våra medarbetare förväntar sig det och det tror vi även att de medarbetare som ännu inte börjat hos oss också gör. Nu får vi chansen att vara först i Sverige och världen med en egen intervjurobot och det passar oss perfekt!

Hur ska ni använda Tengai i er rekryteringsprocess?
– Vi tänkte börja genom att låta det vara en ”frivillig” del av rekryteringsprocessen, på det viset så lär vi oss tillsammans med kandidaterna. Det är den bästa sortens kompetensutveckling! Vårt mål är att låta Tengai höja kandidatupplevelsen. I dessa corona-tider får vi vara extra försiktiga när vi genomför fysiska intervjuer, även om det är med en robot. Vi tror att vi kan klara det i våra rymliga lokaler även om vi inte kan genomföra så många intervjuer som vi önskat. Därför ska vi se om vi kan använda Tengai internt också, för att erbjuda intervjuträning till våra medarbetare.

Altran positivt förvånade av Tengai

Vad är det ni vill uppnå med en ”uppgraderad” rekryteringsprocess med Tengai?
– Initialt så är den primära vinsten att detta får oss att tänka till kring vår rekryteringsprocess och kandidatupplevelsen. Att sedan ligga i framkant genom att lära oss av ny teknik och nya metoder är också ett mål.

Vad var din första upplevelse vid mötet med Tengai?
– Jag blev verkligen positivt förvånad över hur snabbt det går att vänja sig vid att samtala med en robot!

Hur hörde ni först talas om Tengai?
– Jag har haft kontakt med TNG länge (sedan starten faktiskt) och alltid tyckt mycket om det kloka i att rekrytera fördomsfritt. TNG har ju också mycket bra seminarier på temat med praktiska tips. Det var på ett sådant seminarium som jag första gången såg Tengai – sedan dess har jag velat prova och nu kom chansen!

 Vill du veta mer om hur vi på TNG kan hjälpa dig integrera Tengai i din nästa rekrytering? Hör av dig!

Kontakta oss idag!

Rekommenderat för dig