TNG
Tone Aannerud Johansson Aritco Interimskonsult konsult interim TNG Tech

Lästid: 4 minuter

Senast redigerad:

Aritco når nästa nivå med konsulten Tone

Success story mellan Aritco och TNG Tech

Som prisbelönt tillverkare av hissar erbjuder Aritco moderna och innovativa lösningar för såväl bostäder som köpcentrum, kyrkor och kontor. Men mitt i tillväxten skulle en av företagets chefer gå på föräldraledighet. Behovet av en erfaren Supply Chain Manager var uppenbart – och bråttom. Tack vare en interimslösning med TNG Tech hittade Aritco snabbt konsulten Tone Aannerud Johansson.

Allt började med en ansökan för en tillsvidareanställning som logistikchef. Ett helt annat jobb hos en helt annan arbetsgivare. Ändå var Tone Aannerud Johansson inte intresserad av någon anställning. Därför förtydligade hon i ansökan till TNG Tech att endast interima uppdrag som underkonsult var av intresse och hoppades att uppdragsgivaren ändå kunde nappa på hennes kompetens.

– Rekryteraren Linnéa ringde mig och frågade om jag kunde tänka om och ta en anställning ändå, för just den kunden ville rekrytera, säger Tone och fortsätter:

– Men jag, som precis startat eget, sa att jag ville ge mitt egna bolag en chans först. Och kort därefter träffade Linnéa en annan kund där hon trodde jag kunde bli perfekt som interimskonsult. Detta var för Aritco.

Interimskonsult Tone Aannerud Johansson Aritco

Tone Aannerud Johansson, konsult via TNG Tech, med kollega på Aritco.

Rätt konsult för Aritco

När Aritcos HR-chef Ellen Lagerholm hörde av sig till TNG Tech var det tydligt att tjänsten som Supply Chain Manager behövde tillsättas snabbt. Med en rutinerad och erfaren person som kunde komma in och skapa såväl trygghet i teamet som struktur framåt.

Lämpligt nog så arbetade rekryteraren Linnéa Wäringe redan med en liknande tjänst för ett annat bolag och hade fler bra kandidater än vad hon kunde ta vidare. Precis som många gånger förut, lyfte hon luren och kontaktade alla som av någon anledning inte passade den andra uppdragsgivaren, men skulle kunna vara en bra match för Aritco. Kort därefter svarade Tone.

Faktum är att samtalet med Tone inte var unikt – men likväl en fin lyckoträff. I varje kandidatdialog är det viktigt att lyssna in behov, förväntningar och önskemål för att i nästa steg kunna matcha det mot rätt arbetsgivare. Och för Linnéa, som jobbat med teknikrekrytering i många år på TNG Tech, var Tone lite av en drömkandidat för Aritco.

– Hon var spot on! För det första så hade hon precis sagt upp sig från sin nuvarande arbetsgivare och bestämt sig för att arbeta i egen regi och var tack vare det tillgänglig med kort varsel, avslöjar Linnea och fortsätter:

– Dessutom blev hon superintresserad direkt när jag tipsade om Aritco.

Mål: en av Sveriges bästa arbetsplatser

Linnéa hade inte fel. Tone blev snabbt intresserad av det långa konsultuppdraget som Supply Chain Manager.

– Efter intervjun med Ellen och operationschefen Jonas på Aritco, så hade jag en bra känsla för bolaget och uppdraget. Det var nog deras glada och positiva sätt att kommunicera på som stack ut och även vad de önskade sig, som jag tyckte passade mig som person bra, berättar Tone.

Aritco Homelift Villahiss Hiss DesignTroligtvis uppstod inte den positiva känslan ur intet. Inte med tanke på vilka satsningar Aritco gör inom personalvård och employer branding. Målet? Att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser inom tre år.

– Vi är övertygade om, att det bästa och sannolikt enda sättet att bygga ett långsiktigt framgångsrikt och hållbart företag, är att skapa en arbetsmiljö där människor känner förtroende gentemot företaget, dess ledare och sina kollegor. Att de känner sig passionerade och stolta över vad vi gör och hur vi gör det, säger Ellen.

Visonära i personalpolitiken

Och Aritco är minst sagt ett unikt hissföretag.

Alla hissar utvecklas och produceras i Stockholm. Och precis som att Aritco fokuserar på enkelhet, kvalitet och innovation i sina produkter, i allt från miljöpåverkan och kvalitet till design och användarvänlighet, så vill de också vara visionära i sin personalpolitik.

Ellen förtydligar:

– Vår företagskultur präglas av öppenhet, delaktighet, kreativitet och innovativt tänkande. Att arbeta hos oss är krävande, utmanande och stimulerande. Och TNG Tech är en del i detta pussel! Fördomsfri rekrytering är viktigt. Det ger en tydlig process i vilka krav och förväntningar som ställs i rollen och är dessutom visuell för alla kandidater att följa.

Inte stor skillnad som konsult

Tone Aannerud Johansson konsult via TNG Tech på AritcoMen hur har det varit för Tone att för första gången gå in som interimskonsult?

– Skillnaden på att vara konsult eller fast anställd är inte så stor. Jag känner mig inte som en konsult i vardagen. Kanske beror det på att jag har ett långt uppdrag. Men det är också en familjär stämning och jag har blivit mycket väl mottagen.

Tone berättar vidare om hur det känns några månader in på jobbet:

– Det som är extra roligt är att de verkar på riktigt intresserade av mina erfarenheter och tar till sig mina idéer. Det är ett företag som växer och behöver anpassa sig till den nya vardagen. Jag som kommer från storbolag har en del att dela med mig av därifrån.

– Kanske är den största fördelen som konsult och ny att man ser saker på ett annat sätt och inte har med sig ett bagage om hur det var förr.

Många i Tones närhet ställde sig dock frågande till att hon vågade starta eget och börja arbeta som konsult mitt i pandemin.

– Jag har alltid haft en dröm om eget företag, men inte riktigt hittat någon affärsidé. På senare år har jag insett att det ju är mitt kunnande och erfarenhet som är affärsidén!

Tone menar på att det kändes som att det aldrig blev rätt läge, så varför fortsätta vänta? När pandemin är över kommer det troligen att finnas ett stort behov av förändringsarbete.

– Mitt råd till andra som funderar på att jobba som konsult är att ta steget. Jag har inte ångrat mig en sekund, och skulle det inte fungera kan man ju alltid söka fast jobb igen. Tro på din egen förmåga och jobba med nätverkande. Det vill säga låt så många som möjligt veta om att du finns och vad du kan erbjuda.

Vill du veta mer om att arbeta som konsult?

Vill du också testa vingarna som konsult via TNG Tech? Sök ett av våra lediga jobb och uppdrag eller gör en intresseanmälan som interimskonsult! För dig som snabbt behöver förstärkning finns vi på TNG Tech även här med lösningar inom teknikrekrytering samt tillgängliga interimskonsulter.

Rekrytera och hyr personal vetenskapligt inom inköp, Supply Chain och logistik

Rekrytering och konsultuthyrning inom Supply Chain

TNG Tech rekryterar vetenskapligt och fördomsfritt inom ProductionEngineering och Supply Chain Management.

För att säkerställa rätt kompetens använder vi oss av en vetenskaplig, kompetensbaserad rekryteringsmodell som garanterar att vi tillsätter den medarbetare som har störst potential att klara såväl dagens som morgondagens utmaningar. Medarbetare som är delaktiga i att skapa lönsamhet och innovation i takt med digitaliseringens och industri 4.0 intåg i verksamheten.

Så kan vi hjälpa dig

Rekommenderat för dig