TNG
Unbiased Day 2022 - årets trendevent inom fördomsfri rekrytering

Unbiased Day 2022: Årets trendevent inom fördomsfri rekrytering

Talare på Unbiased Day 2022

Luta dig tillbaka och häng med! På Unbiased Day 2022 får du som chef och HR-specialist ta del av lärdomar, insikter och nya perspektiv från intressanta föreläsare och inspiratörer från branschen. Lär känna dem lite närmare här!

Hung Lee

Reshuffling the Deck: DEIB in the Remote First World (In English) 🇬🇧

Hung Lee – redaktör för Recruiting Brainfood

Londonbaserade Hung Lee är redaktör för det branschledande nyhetsbrevet Recruiting Brainfood som varje vecka når yrkesverksamma världen över. Med över 15 års erfarenhet är han idag en riktig tungviktare i branschen. Bland annat har han arbetat som agency recruiter, rekryteringschef, Internal Head of Talent, utbildare inom rekrytering samt grundat den prisbelönta rekryteringsplattformen WorkShope.io.

Som redaktör och Community Builder på Recruiting Brainfood handplockar han läsvärda artiklar och nyheter inom HR, för alla som vill ha koll på det senaste. Han driver även The Recruiting Brainfood Podcast, där han möter ledande personer från rekryteringsbranschen och diskuterar ämnen som AI, Future of Work, Diversity & Inclusion, gigekonomin, HR-tech och företagskultur.

På Unbiased Day 2022 kommer Hung Lee föreläsa om mångfald och inkludering och hur det påverkar distansarbete för företag och personal. Föreläsningen hålls på engelska.

Nyfiken? Mer om Hung Lees föreläsning!
Kim Swing - talare på Unbiased Day 2022

Insikter: Do’s and don’ts från Ahlsells mångfaldsresa (På svenska) 🇸🇪

Kim Swing, HR Direktör, Ahlsell Sverige AB

Med 240 butiker och tre centrallager är Ahlsell idag Nordens ledande distributör av installationsprodukter och verktyg för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. En position som kräver rätt mix av säljpersonal, som butikschefer, innesäljare, utesäljare och försäljningschefer.

För att lyckas driver man på Ahlsell ett omfattande mångfalds- och inkluderingsarbete, där ambitionen är att vid varje rekrytering sätta kompetens och potential i fokus. Något som i teorin kan kan låta enkelt – men i praktiken ofta kräver att man utmanar gamla sanningar och invanda arbetssätt inom organisationen.

På Unbiased Day 2022 kommer företagets HR-direktör, Kim Swing, att dela med sig av såväl fallgropar som viktiga insikter och lärdomar från resans gång. Föreläsningen hålls på svenska.

Nyfiken? Mer om Kim Swings föreläsning!

Overcoming Workplace Bias (In English) 🇬🇧

Lovette Jallow – Jurist, föreläsare och författare 

Lovette Jallow kämpar för rättvisa och jämlikhet i samhället. Hon föreläser löpande om ämnen som normer, rasism, diskriminering och sina erfarenheter av att växa upp som afrosvensk kvinna i ett samhälle där vithetsnorm råder. Samtidigt belyser hon de problem som fortfarande råder kring representation och inkludering. På arbetsmarknaden, och samhället i stort.

2017 belönades hon med Rättvisepriset för sina insatser mot diskrimineringen inom skönhetsbranschen, och för sitt engagemang mot slaveriet i Libyen. 2018 blev hon Årets Nätängel, vann Solidaritetspriset för sina insatser för demokratin, och var nominerad till Guldtuben. Hon har även hjälpt en rad företag och organisationer, bland annat Spotify, SVT, Universal Music Group, Karolinska Institutet och Stockholms stad.

På Unbiased Day 2022 kommer Lovette Jallow föreläsa om vad man som arbetsgivare kan göra för att aktivt motverka fördomar och diskriminering på arbetsplatser. Föreläsningen hålls på engelska.

Urban Björn

Bli en inkluderande ledare – från att veta till att göra (På svenska) 🇸🇪

Urban Björn – föreläsare, författare, grundare av Business As Equals AB

I dag talas det mycket om jämställdhet och mångfald i arbetslivet – så varför händer det inte mer?

Urban Björn har lång erfarenhet av att driva arbetet för ökad mångfald och inkludering i stora företag, bland annat i rollen som ansvarig för Diversity & Inclusion på Swedbank Group. Han har även 15 års erfarenhet som chef och ledare inom investment- och corporate banking. Via Business As Equals genomför han löpande workshops i inkluderande ledarskap som riktar sig till chefer och ledningsgrupper och syftar till att ta gruppen ett steg närmare en ännu smartare, bättre och mer inkluderande miljö och kultur.

På Unbiased Day 2022 kommer Björn Urban föreläsa om hur du bygger in jämställdhet, mångfald och inkludering i ditt ledarskap för att framgångsrikt driva din affär framåt, idag och i framtiden. Mycket med utgångspunkt i lärdomar och insikter från de över 2 000 chefer han väglett under sina utbildningar och workshops. Föreläsningen hålls på svenska.

Nyfiken? Mer om Urban Björns föreläsning!
Tillbaka till eventet!