TNG
TNG Digital Cross Search

Vår searchmetodik – Digital Cross Search™

Så här hittar vi din nästa svårfångade specialist!

Många av våra kunder undrar hur vi lyckas hitta så hett eftertraktade kandidater när det råder kompetensbrist inom många yrken. Svaret heter Digital Cross Search, TNG:s egenutvecklade fördomsfria och kompetensbaserade search-metodik.  

För oss handlar det om att hela tiden hålla fokus på vilka kompetenser vi ska rekrytera. Det blir speciellt viktigt inom yrken där det råder kandidatbrist. I de flesta fall genererar vår rekryteringsmarknadsföring och Talent pipelines rätt mängd och kvalitet av kandidater till våra uppdrag. Men ibland behövs det något extra. Oftast handlar det om att profilen du söker är en svår bristkompetens, där kunskap och erfarenhet är avgörande för rollen, eller den tillhör ett talangsegment av specialister som är högt eftertraktade. Det är då vi rekommenderar vår unika Digital Cross Search-metodik.

Vår metodik är framtagen av våra researchers på TNG IT Digital och TNG Tech och sker inom alla yrkesområden. Vi söker på hundratals digitala plattformar – väldigt beroende på kompetensprofil. Vi använder avancerade Boolean-sökningar, semi-semantiska sökningar och mobsearch-aktiviteter.

Några av våra kunder just nu

Search av specialister via TNG - det här ingår

Det här ingår i vår fördomsfria search

  1. Ett dedikerat crossfunktionellt team med en affärsansvarig rekryterare och utbildad researcher.
  2. I teamet ingår också vår marknads- och säljavdelning som jobbar i bakgrunden.
  3. Researchers utbildade i att ta fram tydliga sälj- och employer branding-pitchar – allt för att få relevanta kandidater intresserade av ditt varumärke.
  4. En tydlig process och deadline, skräddarsydd sökplan samt löpande statusåterkoppling.
  5. En gedigen kompetens- och attraktionsanalys, samt ev. djupintervju med ditt team.
  6. Annonsexponering på riktade plattformar – vår Digital Cross Search sker alltid i kombination med annonsering eftersom det skapar medvetenhet kring arbetsgivarvarumärket, något vi sett ger bra resultat.
  7. Presentation av 1-3 slutkandidater
Kompetensbaserad och fördomsfri search

Kompetensbaserad och fördomsfri search

Då vi söker fördomsfritt och kompetensbaserat utmanar vi alltid er kravprofil och gör enbart sökningar på relevanta kompetenser och sökord, inte ålder, kön eller namn. Vi värderar inte heller tidigare arbetsgivare, utan fokuserar på alla företag och branscher. Detsamma gäller utbildningsinriktningar som är viktigare än specifika lärosäten. Allt för att öppna upp möjligheterna att hitta kandidater som kan bidra innovativt.

Det är ett hantverk som kräver kritiskt tänkande, gott omdöme, kreativitet, bransch- och omvärldskunnande och analytisk förmåga.

Bli kontaktad av TNG för mer information om våra tjänster inom rekrytering och bemanning

Hör av dig!

Vill du veta mer om TNG:s searchmetodik och hur vi kan hjälpa dig hitta (ofta) svårfångade specialister till ditt företag?

Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret och beskriv vilken typ av roll du söker, så blir du kontaktad av våra search- och rekryteringsspecialister!

Rekommenderat för dig

Visa alla