TNG

Följ din ansökan live – vanliga frågor och svar

Sedan januari kan du som jobbsökare hos TNG använda den digitala tjänsten Följ din ansökan. Här kan du enkelt live se hur långt rekryteraren har kommit med din ansökan och vilka steg som är kvar för att få jobbet. Här svarar vi på de vanligaste frågorna som dykt upp!

Vad är fördelarna med tjänsten?

Följ din ansökan är en digital lösning som gör det enkelt att följa dina jobbansökningar live och i realtid genom varje steg i rekryteringsprocessen i realtid, både på mobilen och datorn. Du får ta del av rekryterarens arbete, hur långt just din ansökan har kommit och regelbunden information om vad som är nästa steg. Det ger en bra överblick över de senaste jobben du har sökt och du kan direkt se om nästa steg kräver en insats av dig eller om det är dags för din rekryterare att arbeta.

Måste jag logga in för att följa min ansökan?

Tjänsten Följ din ansökan är personlig och kopplad till ditt medlemskonto i TNG Talent Network och dina egna jobbansökningar. Detta är privat information som TNG endast vill dela med dig som skickat in ansökan. Du behöver därför logga in med lösenord.

Får jag även veta när min ansökan inte längre är aktuell?

Ja. Självklart ska du få veta vad som händer med din ansökan. Vid viktiga händelser meddelar vi dig också direkt via mail eller telefon. Till exempel när vi vill träffa dig på intervju eller om din ansökan tyvärr inte längre är aktuell i urvalet.

Får jag verkligen se det som händer just nu live?

Ja. Så snart rekryteraren väljer att flytta din ansökan till nästa steg, till exempel ringer dig för inbjudan till intervju, kan du också se det live under Följ min ansökan.

Varför gör inte fler företag detta och låter jobbsökaren få insyn i tillsättningen?

Insyn kräver ett strukturerat arbetssätt och vana av att ta strukturerade beslut i rekrytering och urval. För dem som är ovana kan det finnas en rädsla att transparent visa upp vad man gör. På TNG har vi däremot en tydlig fördomsfri rekryteringsprocess vilket möjliggör att vi kan dela med oss av vad som sker live.

När jag loggar in så står det redan att jag har gjort tester, men jag har inte fått några tester av er. Vad är det som gäller?

Vi vill att det ska vara lätt att söka jobb och har du redan gjort något eller några av testerna som är utvalda för det här jobbet, till exempel när du sökte ett annat jobb, så finns dina resultat sparade hos oss. Vi skickar därför enbart länkar till kompletterande tester. Informationen om hur långt din ansökan har kommit uppdateras i realtid och live, men känner du dig osäker så är du alltid välkommen att kontakta din rekryterare.

Vi hoppas att du har fått svar på just din fråga! Välkommen att söka någon av alla lediga jobb vi har just nu och följ din ansökan steg för steg fram till jobbet!

Följ din ansökan digitalt och live hos TNG! I realtid får du ta del av hur långt rekryteraren kommit med just din ansökan.

Därför ska du följa din ansökan

Är du en av dem som har sökt flera jobb så vet du säkert att det ibland är svårt att få svar på sin jobbansökan. Eller att du plötsligt kan bli uppringd och inbjuden på intervju för ett jobb du hade glömt bort att du sökt.

Med vår digitala lösning, kan du enkelt logga in och följa dina jobbansökningar live i realtid genom varje steg i rekryteringsprocessen, både på mobilen och datorn. Du får veta vad rekryteraren gör och hur långt just din ansökan har kommit samt löpande information om vad som är nästa steg.

Jag vill veta mera om hur jag följer min ansökan!