TNG
24 saker vi gör så att du kan söka jobb fördomsfritt

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

24 saker vi gör så att du kan söka jobb fördomsfritt

Det här ingår i en fördomsfri rekryteringsprocess

Att söka jobb fördomsfritt borde vara en självklarhet. Men det är det inte alltid. Ofta kommer subjektiva åsikter emellan och omedvetna fördomar som påverkar beslut. Men inte hos oss på TNG. Här har vi valt att jobba med en fördomsfri rekryteringsmetodik som göra det enklare att söka jobb, rättvisare och mer fördomsfritt!

Det här gör vi så att du kan söka jobb fördomsfritt

 1. Vi publicerar våra lediga jobb på flera öppna digitala plattformar, tillgängliga för alla att söka. Inga jobb annonseras i slutna eller dolda nätverk.
 2. På alla platsannonser finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare, så att du vet vem du ska vända dig till vid frågor om jobbet.
 3. Vi förstår att söka jobb ibland påminner lite om att shoppa på nätet. Därför kan du spara lediga jobb med ett enkelt swipe i mobilen eller ett enda klick på datorn för att söka jobbet senare, när det passar dig.
 4. För bästa ”jobbshopping” kan du själv även välja hur du vill visa listan på våra lediga jobb – fokus på bild, text eller en enkel lista.
 5. Vi samarbetar med en mängd olika företag och branscher: små och stora företag, lokala och internationella, många med kända varumärken – och alla har de en sak gemensamt. Viljan att tillsättningen av nästa medarbetare sker fördomsfritt.
 6. Dina intressen är viktigast för oss! Och vi lyfter alltid fram förmåner som erbjuds i anställningen samt berättar vad som gör ett specifikt jobb bra i varje platsannons.
 7. Vi har implementerat Google Translate på vår sajt så att du och alla andra sökande kan läsa platsannonserna på det språk ni är mest bekväma att använda.
 8. Alla lediga jobb går att söka i enkelt mobilen genom att ladda upp CV eller skapa ett konto med din LinkedIn-profil.
 9. Vi har tagit bort möjligheten att registrera ålder för jobbsökare, eftersom ålder är en av de allra vanligaste orsakerna till diskriminering vid rekrytering.
 10. Ett personligt brev behövs inte. Vi har skotat det helt enkelt, då det allt som oftast innehåller privat information som inte är relevant för framtida arbetsprestationer.
 11. Inget foto behövs. Ditt utseende har ingenting med din kompetens att göra.
 12. Vi utmanar tillsammans med våra kunder våra kravspecifikationer (beskrivningen av kompetensbehovet) så att fokus ligger på avgörande kompetenser när vi gör urval, och inte ålder, kön, ursprung eller enbart ”fina” lärosäten.
 13. Faktum är att vi har skapat en anonym jobbansökan och blindar ditt namn och kontaktuppgifter i första urvalsfasen, för att rekryteraren inte ska riskeras påverkas av egna fördomar och endast utgå från din kompetens.
 14. Precis som alla sökande får du genomföra arbetspsykologiska kompetens- och personlighetstester tidigt i rekryteringen. Testerna är skräddarsydda för tjänsten och syftet är att du ska få visa kompetens och potential som inte går att utläsa av ett CV.
 15. Vi erbjuder dig direkt feedback efter ett avslutat test. Feedback du kan använda i hela ditt jobbsökande och arbetsliv.
 16. Först när du har gjort testerna kan rekryteraren ta del av hela din profil och göra en helhetsbedömning av tester och CV för hur väl du passar för jobbet, i förhållande till företagets behov och andra testade kandidater.
 17. Våra arbetspsykologiska tester finns totalt på 37 språk, så att dina kunskaper i svenska inte ska vara ett hinder för att visa upp andra delar av din kompetens.
 18. Hos oss får du alltid veta exakt hur långt din ansökan kommit i urvalet för ett jobb. Dels kan du själv följa din ansökan på vår hemsida, och dels återkopplar vi snarast alla nyheter. Även de dåliga, så att du kan lägga fokus på de ansökningar där din profil står sig bäst.
 19. Vi har verktyg och kunskap att säkerställa att vi genomför en kompetensbaserad intervju, där kompetensen står i fokus, på riktigt.
 20. Du får inga frågor av privat karaktär under rekryteringen, då detta inte är relevant för framtida arbetsprestation.
 21. Vår bakgrundskontroll omfattar utöver referenser; personalia, ekonomisk information och juridiska frågor. Vi googlar dig inte och kollar inga sociala medier – om du gillar att resa till Thailand, spela golf eller nätdejtar ska inte påverka chanserna till jobb.
 22. Vi hanterar 100 % av alla spontanansökningar.
 23. Våra rekryterare ser dig som sin viktigaste kund! De tipsar gärna om ämnen inom jobbsökande och svarar på vanliga funderingar. Vi har dessutom en egen jobbpodd till för dig!
 24. Objektiviteten står inte i vägen för ett personligt bemötande. Våra rekryterare drivs av att träffa människor och glädjen i att förmedla jobb.


Är du redo för att söka jobb fördomsfritt? Spana in de lediga jobb vi på TNG har just nu eller gör en spontanansökan. På återseende! 

Sök något av våra lediga jobb idag!

Rekommenderat för dig