TNG
TNG har trendspanat -här hittarni rekryteringstrender inom fördomsfri rekrytering 2016

Fördomsfria rekryteringstrender 2016

Vi trendspanar

TNG har tittat in i spåkulan och djupdykt inom aktuella trender och tendenser inom objektiv rekrytering. Blindrekrytering, mångfalds-ROI, kodkompetens, GapJumpers och Diversity of Thought är ämnen vi kommer att få höra mer av under året. Här presenterar vi 2016-års rekryteringstrender inom fördomsfri rekrytering. 

Kan man mäta mångfald? Trend fördomsfri rekryteringTrend: Mätbar rekrytering med mångfald skapar lönsamhet

Konsultbolaget McKinsey har slagit fast att mångfald och lönsamhet hör ihop. I en ny rapport, visar företaget hur mångfald och fördomsfria rekryteringar betalar sig på bästa sätt – genom ökade intäkter.
Läs mer om trenden

Trend: Millennials driver mångfald framåtTrend: Millennials driver utvecklingen

Millennials drivs av sina värderingar och påverkar hur företagens mångfaldsarbete ska utvecklas och drivas framåt.
Läs mer om trenden

Trend: Testa först, fråga sen

För att förändra ett beteende, måste vi förändra hur vi gör saker. Därför börjar fler företag se över hur de rekryterar och sluta välja kandidater på magkänsla och ett CV, och istället testa först och fråga sen.
Läs mer om trenden

Blindrekrytering med anonyma CV, intervjuer och auditionsTrend: Blindrekrytering

Blindrekrytering är just nu en av de rekryteringstrender internationellt som det pratas mest om. Syftet är att minska diskriminering och skapa en objektiv rekryteringsprocess. Läs om blindintervju, blind audition och blind-CV.
Läs mer  om trenden

 

Nya digitala verktyg (gender decoder, Entelo DIversity) som tros påverka hur företag lyckas med att rekrytera en större andel medarbetare med mångfaldsbakgrund.Trend: Nya verktyg ger nya kandidater

Nya lösningar som hjälper företag att lyckas med fördomsfri rekrytering och mångfald lanseras hela tiden. Här är några nya digitala verktyg som branschen tror kommer hjälpa företag att öka mångfalden under 2016.
Läs mer om trenden

Trend: Kodkompetens framför språkkrav

Den snabba digitaliseringen ökar behovet av innovativa IT-specialister och programmerare. Det har tvingat rekryterare att bortse från tidigare språkkrav och nu se se kod som ett globalt språk.
Läs mer om trenden

Trend: Diversity of thought ett nytt sätt att tänka mångfald Trend: Diversity of Thought

Nu breddas mångfaldsbegreppet. Det handlar inte längre bara om mångfald i ålder, kön, bakgrund och etnicitet. Det är minst lika viktigt med ”mångfaldstänkande.” Trenden kallas diversity of thought.
Läs mer om trenden

Trend: Chefen tar ett kliv åt sidan i rekryteringen Trend: Chefen tar ett steg åt sidan.

Alla påverkas vi av fördomar. Och vi gör det omedvetet och det går fort. Därför är nu en av aktuella rekryteringstrender att allt fler företag låter chefen stå vid sidan om under pågående rekryteringar.
Läs mer om trenden

 

Trend: Mångfald flyttar in i ledningsrummet - trend inom fördomsfri rekryteringTrend: Mångfald och innovation flyttar in…

En tydlig trend under 2016 är nya roller på ledningsnivå med övergripande ansvar för rekrytering, inkludering och mångfald. Ett tydligt tecken på att ledningen ser att mångfald och företagets innovationskraft gynnar affären.
Läs mer om trenden