TNG

Vår fördomsfria och rättvisa rekryteringsprocess

Vår styrka är att hitta din styrka när du söker jobb

TNG är det rekryterings- och bemanningsföretag som rekryterar fördomsfritt och rättvist. Vi letar efter potentialen hos alla som söker jobb och tillsammans bidrar vi till ökad mångfald och innovation på arbetsplatser. Det är inte bara fina ord. Vi gör det på riktigt. Varje dag. Och vi gör det genom att behandla alla sökande rättvist och låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund. Istället är det din potential och kompetens som står i fokus. Dessutom kan du följa din ansökan transparent genom hela vår rekryteringsprocess. 

På TNG välkomnar vi alla sökande, och för oss ska din kompetens alltid stå i fokus. Därför har vi valt att jobba med fördomsfri kompetensbaserad rekrytering där vi bland annat använder oss av arbetspsykologiska tester som hjälper oss att göra fördomsfria urval. Allt för alla sökande ska ha samma chans att söka jobb. Det innebär att vi anonymiserar din jobbansökan i tidigt skede och ser bortom din CV, ålder, bakgrund, namn och kön. Det som är viktigast för oss är din kompetens och potentialen att prestera hos din framtida arbetsgivare.

Kika på filmen nedan för att ta del av hur det går till!

Så hanterar vi din ansökan fördomsfritt

Inget personligt brev och anonym ansökan

När du söker jobb via oss på TNG kan du rekryteras åt en av våra kunder eller bli konsult. Det innebär att du blir anställd av oss men arbetar ute hos våra uppdragsgivare. Vi arbetar med företag i hela Sverige inom alla typer av branscher, hos oss är det ditt yrkesområde och kompetens som påverkar chansen till jobb.

Alla våra jobb söker du direkt på vår hemsida enkelt i mobilen eller på datorn med ditt CV eller LinkedIn-profil. Du behöver aldrig skicka in ett personligt brev, istället uppmuntrar vi dig att skriva en kort motivering till din ansökan. Ibland ber vi dig även svara på frågor om en specifik kunskap eller färdighet som är viktig i det lediga jobbet. Du söker dessutom anonymt och mer rättvist då vi döljer ditt namn samt frågar inte efter din ålder eller  bild.

Så snart du har skickat in din ansökan kommer du att få ett e-post med arbetspsykologiska screeningtester som du ska genomföra. Det är ofta ett personlighetstest och ett eller två kompetenstester. Testerna är skräddarsytt utvalda utifrån företagets kompetensprofil, som bygger på de kompetensbehov som som vår rekryterare och företaget identifierat att företaget behöver nu eller på lång sikt. Men det viktigaste för dig att veta är att testerna går att göra snabbt, smidigt och säkert på nätet. Här kan du läsa lite mer om hur testerna går till rent praktiskt.

Tester som lyfter din potential

Det finns många fördelar med testerna för dig som jobbsökare. När vi lär känna dina personliga styrkor bättre är det enklare att hitta jobb som bäst matchar dig. Testerna säger mycket mer om din potential, personlighet och din kompetens än ett traditionellt CV och personligt brev. Viktigast för oss är inte vad du har gjort förut utan vad du kan åstadkomma framöver. Testerna ser till att din kompetens och dina möjligheter blir så mycket tydligare, redan innan vi har träffat dig.

Ditt testresultat och din ansökan använder vi sedan i en helhetsbedömning för att matcha dig mot rätt jobb. Passar helheten vad vår uppdragsgivare behöver så kontaktar vi dig för en personlig dialog över telefon, och i nästa steg en kompetensbaserad intervju.

Fördelarna med vår fördomsfria rekrytering är flera. Men framför allt eftersom rekryteringsprocessen och vår hantering av din ansökan blir mer objektiv.

Du får en rättvis bedömning

I TNG:s rekryteringsprocess riskerar inte eventuella yttre faktorer – t ex ditt efternamn, din ålder eller vilket kön du har – att påverka bedömningen på ett subjektivt sätt. Istället ser vi till fakta och dina inre egenskaper. Din kompetens, din potential, din person. Det som faktiskt avgör hur bra du är på ett jobb.

Vi får ofta höra av våra kandidater att de uppskattar vårt arbetssätt. Många anser att metoden är mer rättvis när kompetensen och människan sätts i fokus. Det roliga är att det gör även våra uppdragsgivare – företagen som behöver nya medarbetare. Förmodligen för att testerna gör matchningen så mycket mer träffsäker. Du kommer till en arbetsplats som verkligen är i behov av just det som du är bra på. Dessutom gör testerna intervjufasen betydligt snabbare, eftersom vi då redan fått en inledande bild av dina egenskaper. En extra bonus är att testerna i förlängningen bidrar till ökad mångfald i arbetslivet.

Hur tänker en rekryterare?

TNG:s jobb och karriärpodd I vår podcast och jobbpodd ”Tack för din ansökan” bjuder våra rekryterare in dig bakom kulisserna på TNG och ger dig sina bästa tips och råd om att söka jobb.

På bara 10 minuter får du veta allt du behöver om CV, anställningsintervju, löneförhandling eller varför en bra rekryteringsprocess innehåller personlighetstester. Välkommen att ta del av våra hemligheter inom rekrytering – lyssna redan idag!

Till alla avsnitt!