TNG
Drömmedarbetaren

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

Drömmedarbetaren är äldre än du tror

Fyra av fem chefer rekryterar efter ålder. Men det är inte de unga nyexaminerade kandidaterna som de i första hand vill ha. De riktigt unga är lika impopulära som 50+are. I stället är det gruppen 41–50-åringar som är drömmedarbetaren och hetast på marknaden, visar en undersökning som Chef gjort.

En 45-åring med betydande yrkeserfarenhet efter utbildningen, som hunnit byta jobb några gånger och som har de mest intensiva bebisåren bakom sig och samtidigt många produktiva yrkesår framför sig.

Så ser önskemedarbetaren ut när Chef frågat 575 chefer om vilken ålder de föredrar hos nya medarbetare – med likvärdiga kvalifikationer.

Åldern har betydelse även för drömmedarbetaren

För åldern har betydelse. En överväldigande majoritet av de tillfrågade cheferna har en medveten strategi för hur åldersfördelningen i arbetsgruppen ska se ut när de rekryterar nya medarbetare.

Drömmedarbetaren är äldre än vad du tror då fyra av fem chefer rekryterar efter ålder. Men det är inte de unga nyexaminerade kandidaterna som de i första hand vill ha. De riktigt unga är lika impopulära som 50+are. I stället är det gruppen 41–50-åringar som är hetast på marknaden, visar en undersökning som Chef gjort.

TNG:s VD Åsa Edman Källströmer uttalar sig även i artikeln om TNG:s erfarenheter angående ålder på arbetsmarknaden.

Läs hela artikeln i Chef.

 

Foto: Daniel Månsson.

Rekommenderat för dig