TNG
Omid är konsult på TNG och berättar om fördelarna med att jobba som bemanningskonsult. Sök lediga jobb via TNG!

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Att arbeta som konsult hjälpte Omid att ta nästa steg i karriären

Hemvändare hittade jobb som teknikkonsult

När Omid Sepehr fick barn med sin sambo ändrades prioriteringarna. Storstadslivet passade inte längre och de styrde kosan hemåt till lugna Karlskoga. Nu gällde det bara att hitta ett jobb också. Helst ett som var minst lika intressant och utvecklande som det Omid hade haft i Göteborg. Då dök det upp en oväntad lösning – ett jobb som teknikkonsult.

Omid Sepehr är högskoleingenjör inom materiallära och har en speciell förkärlek till stål. På SKF i Göteborg hade han en rad olika roller inom värmebehandling under de fem år som han arbetade där. Det var även på SKF som han gjorde sitt examensarbete under studietiden.

– Stålets egenskaper kan förändras genom olika slags värmebehandlingar. Till exempel kan det bli tåligare på ytan och få en segare kärna. Det finns en bred räcka av möjligheter med värmebehandling som jag tycker är fascinerande och som det är omöjligt att tröttna på, förklarar Omid.

Omid och sambon återvände till Karlskoga 2016. I och med att de fått barn lockade en lugnare tillvaro och närheten till föräldrarna. Omid kom i kontakt med TNG Tech när han sökte en teknikertjänst på företaget Euromaint.

Jag fick börja att göra en serie tester där min personlighet och kompetens värderades utifrån de egenskaper som krävdes i rollen på Euromaint. Det är ett viktigt moment i TNG:s fördomsfria rekryteringsprocess. Det kändes vettigt att börja med testerna och först därefter intervjun.

Jobba som konsult på TNG ger dig karriär fart. Lyssna på Omids erfarenheter.

TNG Tech såg de stor potential i Omid. De föreslog att han skulle söka jobb som teknikkonsult. Rollen –  kontraktansvarig på Euromaint – erbjöd större ansvar vilket Omid direkt lockades av.

– Jag har ju varit på intervjuer där det inte alls har klickat och jag mest har känt mig obekväm och nervös. På TNG Tech kände jag att min kompetens stod i fokus och det var enkelt att kommunicera redan från början. Jag fick direkt ett stort förtroende för de som jobbar där. Pär, som sen blev min konsultchef, är helt outstanding. Han var så lätt att prata med och visade ett stort intresse för mig och min potential.

Inte längre konsult

Snart var Omid i full gång med sitt jobb som teknikkonsult hos Euromaint i Örebro som underhåller tåg och komponenter till tåg. Att jobba som konsult kände Omid ingen tveksamhet inför. Tvärtom.

– Jag är jätteglad att det blev så. Fördelen är att du inte binder upp dig till en tjänst på samma sätt som en vanlig anställd. Det är en möjlighet att prova på både hur det är att jobba på arbetsplatsen och själva jobbet. Jag blev dessutom väldigt bra omhändertagen på företaget jag kom till. Jag har underbara arbetskamrater och har fått samma ansvar och bemötande som de andra anställda, säger han.

Idag är Omid inte längre konsult. Sedan ett halvår är han nämligen direktanställd av Euromaint. En typisk framgångshistoria där bolaget valde att erbjuda Omid en anställning när konsultkontraktet gick ut. Idag jobbar han med samma tjänst men har ett fått ännu större ansvar.

– Jag har hand om de olika avtalen med våra kunder och är deras kontaktperson som samlar in kundbehoven och förmedlar vidare till vår produktion. Det innebär att jag ansvarar för förfrågningar, orderläggning, offerter och fakturering. Jag är spindeln i nätet och det är många utmaningar längs vägen att hantera, säger Omid.

Bra bollplank under tiden med jobb som teknikkonsult

Omid tycker att tiden på Euromaint har fått honom att växa enormt. Att bolaget hade möjlighet att erbjuda en direktanställning är också ett gott kvitto på hans arbetsinsats. Omid framhåller att han både under tiden som konsult och i själva övergången som direktanställd fick mycket hjälp, tips och stöd av sin konsultchef. Det har gällt allt från att tackla utmaningar i tjänsten till hjälp med rimliga löneanspråk vid övergången till direktanställning.

– TNG har hjälpt mig klara utmaningar som jag aldrig trodde jag skulle kunna klara. Som konsult hade vi stående möten där jag och min konsultchef Pär pratade om läget och hur allt funkade. Det är ju då det kommer upp saker och jag kunde få hjälp med de utmaningar jag mötte. Det är alltid skönt att bolla med någon. Pär blev mer en kollega än chef vilket är ett ganska gott betyg, säger Omid.

Omid tipsar om tre saker att ha koll på som konsult:

  1. Det är en stor frihet att arbeta som konsult genom att du inte är uppbunden på samma sätt. Men du måste ta ansvaret på stort allvar. Lika allvarligt som om du vore anställd direkt av företaget. Det är viktigt tycker jag, för det ger dig de bästa möjligheterna att bli erbjuden en anställning om företaget har sådana planer.
  2. Ta reda på i förväg hur konsultbolaget stöttar dig om det dyker upp utmaningar eller problem som du vill bolla eller ha hjälp med.
  3. Hur ser anställningstryggheten ut? Det kan ju vara så att du inte trivs med företaget där du ska jobba som konsult. Då är det viktigt att konsultbolaget hjälper dig i situationen och att de är engagerade och vill hitta ett nytt uppdrag åt dig.

 

Funderar du på att bli teknikkonsult? Kolla in våra ingenjörsjobb!

Rekommenderat för dig