TNG
Gör karriär som konsult på ett fördomsfritt bemanningsföretag - TNG

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Bemanningsföretag – en vän på karriärvägen som konsult

Från IT till ekonomikonsult

Efter åtta år i IT-branschen beslöt Michael Maskos att gå vidare i sin karriär och bli konsult på TNG.

Michael Masko gör karriär som konsult på bemanningsföretaget TNG.I över ett år har Mikael  arbetat som credit controller på en ekonomiavdelning hos en av TNG:s kunder. Han gillar jobbet och kunden gillar honom. Karriären och arbetslivet har växlat upp.

– Jag trivs och utvecklas hela tiden. Det är det jag uppskattar med livet som konsult, att jag utvecklas och att jag ökar drivkraften.

De senaste åtta åren har Michael Masko arbetat på samma arbetsplats, i samma bransch, inom IT. Han sökte en utmaning och ville utvecklas i sin karriär. Det kan vara vanskligt att parkera för länge på samma ställe i livet och gå på tomgång, hur bra ett jobb än är. Så han hoppade av sin fasta anställning. Det har han inte ångrat.

Karriär med utmaning

Som konsult jobbar han heltid med reskontra, månadsbokslut och rapporter. Michael har vuxit med sin utmaning. Han har till exempel blivit en erkänd virtuos inom programmet Excel – som många anser rimma på ”hell”. Så populär att även andra avdelningar inom företag har önskat hans tjänster på kontoret i Stockholm.

– Det handlar mycket om att våga, säger Michael och fortsätter: Våga vara sig själv och våga anta utmaningar. Det är då du växer.

Michael hyllar flexibiliteten i konsultrollen, att karriären kan ta många spännande vägar med nya utsikter – och insikter.

– Att bli konsult hos ett bemanningsföretag som TNG är det bästa sättet att känna på arbetslivet. Både när du är nyexad och när du varit med ett tag – som jag.

Stark drivkraft

Det märks att Michael Masko uppskattar sitt jobb. Engagemanget glöder. Det summerar honom som person, men drivkraften är också ett återkommande kännetecken bland konsulter. De vill mycket.

– Det handlar om att vilja lära sig, men också att lära ut. Och som konsult får du ju hela tiden nya erfarenheter och träffa nya människor, säger Michael och tillägger: Jag har själv utvecklats på den här tiden. Nu driver jag fler projekt. Det trivs jag med. Och min karriär går framåt.

Det bästa av två världar

Hur är det med identiteten, kan man fråga sig. Kan det kännas ensamt när han är anställd av TNG men jobbar ute hos en kund?

– Jag känner mig som både en ’TNG:are’ och som en uppskattad medarbetare här på företaget – och det är det fina med den här arbetsformen, skrattar han.

Sen blir han allvarlig och reflekterar över sin arbetssituation och varför han trivs så bra med den. Vad är hemligheten?

– Det är det bästa av två världar! Du får både konsultens frihet och tryggheten i att vara anställd. Du är alltid säker, även om du vet att jobbet pågår en viss tid.

Michael Masko har en bra relation med de övriga på ekonomiavdelningen – tio spännande medarbetare – och han är en självklar del i gänget. Han har en bra dialog med sin uppdragsgivare, ekonomichefen. Dessutom har Michael sin konsultchef på TNG, Jessica Hägg.

– Jag kallar Jessica för ’mitt tredje bollplank’, min stöttepelare, ler han.

Inte för att han behöver rådfråga henne särskilt ofta, men det är tryggt att veta att hon finns där – som en vän på karriärvägen. Och den kan ta honom långt. Självförtroende är ett effektivt bränsle.

Vill du veta mer hur det är att jobba som konsult? Läs om det på länken och så hittar du sedan våra lediga jobb här just nu.

 

Rekommenderat för dig