TNG
Fördomsfria rekryteringstrender 2018

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

TNG:s trendspaning 2018

Fördomsfria rekryteringstrender 2018

Utvecklingen fortsätter att gå framåt inom området fördomsfri rekrytering2018 är året som LinkedIn rapporterar att mångfald är ”the biggest game-changer för rekrytering” och färsk statistik påvisar tydligt att blandade team, på alla nivåer i organisationer, skapar högre lönsamhet och innovationstakt i näringslivet. I TNG:s årliga trendspaning har vi identifierat nio rekryteringstrender som påverkar hur företag kommer rekrytera mer fördomsfritt under 2018.  

 

Bild med hand som vattnar liten planta som illustrerar rekryteringstrenden att arbetsbeskrivningen i platsannonser goes old school och fokuserar på resultat, mål och inflytande, något som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Den klassiska arbetsbeskrivningen utmanas

Nu utmanas den traditionella arbetsbeskrivningen! Det räcker inte att lyfta fram en kravspecifikation i platsannonsen. Istället ska du lyfta fram utvecklingsmöjligheterna och visa hur kandidaten själv kan påverka sin roll.

Läs mer om trenden

Bild med person som kikar igenom ett staket som illustrerar rekryteringstrenden transparens, insyn och delaktighet för kandidater, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Transparens, insyn och delaktighet

En av årets hetaste snackisar 2018! Du behöver skapa en transparent kandidatupplevelse där kandidaten känner sig delaktig och engagerad. Det kräver transparens kring urval, lön och status i rekryteringsprocessen.

Läs mer om trenden

 


Bild med råttfälla och ost som illustrerar rekryteringstrenden Diskriminerande rekryteringsmarknadsföring på sociala medier (fällor och filterbubblor), som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Diskriminerande marknadsföring och filterbubblor

Diskriminerande marknadsföring av platsannonser är en av årets hetaste snackisar 2018! Snart kommer alla att kunna se om ett sponsrat inlägg på Facebook diskriminerar. Därför är det viktigt att se över vad du beställer!

Läs mer om trenden


Bild med färgstarka sladdar som illustrerar rekryteringstrenden Neurodiversity (neurologisk mångfald), som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Neurodiversity och neurologisk mångfald

Neurodiversity och neurologisk mångfald är en av årets hetaste snackisar 2018! Det handlar om att sluta välja bort individer som inte passar in i normen och inse att de här personerna har styrkor som alla organisationer efterfrågar idag!

Läs mer om trenden

 


Bild med färgstarka paraplyer som illustrerar rekryteringstrenden Kvantifierad kompetens inkl Talent SCORE CARDS och bedömningsmatriser, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Kvantifierad kompetens och talent scorecards

Decennier av forskning har visat att vi människor är fördomsfulla men med scorecards (bedömningsmatris) kan du få en mer fördomsfri rekrytering!

Läs mer om trenden


Bild med spelpjäser med mur som skiljer (sorterar) dem åt som illustrerar rekryteringstrenden etiska och etniska algoritmer, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Et(n)iska algoritmer vid rekrytering

Många tror att AI ska kunna hjälpa fler att rekrytera mindre fördomsfullt. Men kan vi lita på att de algoritmer som programmeras in AI-tekniken är så objektiva som vi tror?

Läs mer om trenden

 


Bild med välanvända och älskvärda penslar med målarfärg som illustrerar rekryteringstrenden ålderism och åldersdiskriminering, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Ålderism och åldersdiskriminering

Åldersism och åldersdiskriminering är en av årets hetaste snackisar 2018! Hur ska vi kunna jobba längre om ingen vill anställa äldre? Vi diskuterar överkvalificering, diskriminering och fördomar om lön!

Läs mer om trenden


Bild med hand som drar ut ett träblock från ett pussel av block som illustrerar rekryteringstrenden block chains, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Kandidaten tar makten över sitt CV med block chains

Block chains är en av årets hetaste snackisar 2018! Block chains kan beskrivas som GDPR på steroider. Här handlar det inte längre om en rätt som kandidat – utan ett ägandeskap – av sina egna personuppgifter.

Läs mer om trenden

 


Bild med olika citrusfrukter i flera färger som illustrerar rekryteringstrenden Inkludering som ny tillväxtstrategi, som TNG tar upp i sin årliga trendspaning 2018.

Trend – Inkludering är den nya tillväxtstrategin

Inkludering som ny tillväxtstrategi är en av årets hetaste snackisar 2018! Hur kan vi få heterogena team att prestera och leverera tillsammans, och få de kandidater som adderar till företagskulturen att stanna? Inkludering av mångfald är nyckeln!

Läs mer om trenden


Hjälp med snabb rekrytering?

Vill du ha hjälp att rekrytera snabbt, fördomsfritt och med fokus på rätt kompetens?

På TNG arbetar vi med fördomsfri rekrytering och bemanning. Vi sätter kompetensen främst och ser bortom de sökandes ålder, bakgrund, etnicitet, sexuella läggning, kön och namn.  Det gör att vi hittar kandidater som andra har valt bort på felaktiga grunder. Vår talangpool är därför större och bredare och vi har fler kompetenser att matcha mot ditt företags behov. Det innebär också att vi snabbare kan tillsätta uppdrag och hitta rätt medarbetare till ditt företag.

LÄS MER HUR VI KAN HJÄLPA DIG!

Rekommenderat för dig