TNG
Bättre rekrytering med fördomsfri kandidatpresentation från TNG

Lästid: 2 minuter

Bättre rekrytering med fördomsfri kandidatpresentation från TNG

Kandidatpresentationer som ger chefer rätt bedömningsunderlag

Rekrytering är att fatta beslut. Helst bra beslut, så som att anställa den allra bästa kandidaten. Men vad är en bra kandidat? Och vad bör du som chef väga in i bedömningen? På TNG vet vi att de bästa rekryteringarna är fördomsfria, rationella och opartiska. Därför erbjuder vi också kompetens- och faktabaserade kandidatpresentationer i varenda rekrytering och konsulttillsättning.

Skälet till att anlita ett bemannings- eller rekryteringsföretag är enkelt: som chef har du många saker på ditt bord. Med andra ord har du sällan tid att engagera dig fullt ut och göra allt som sig bör i en rekrytering av nya medarbetare. Så det är smart att ta hjälp utifrån.

Genom att anlita en rekryteringsspecialist bör du kunna slappna av och lita på att de slutkandidater du får presenterat för dig också är de bästa kandidaterna för tjänsten. Att det är värt att träffa varenda en av dem. Det är så vi jobbar på TNG.

TNG erbjuder dig en kandidatpresentation som:

  • Presenterar de mest kvalificerade personerna för rollen
  • Speglar en objektiv och faktabaserad bedömning av varje kandidats kompetens
  • Hjälper dig ta datadrivna och fördomsfria rekryteringsbeslut
  • Återkopplar till kompetensanalysen, kravprofilen och ert unika rekryteringsbehov

Lättare att anställa rätt person

Målet med våra unika kandidatpresentationer är att chefer snabbt ska kunna se hur varje kandidat lever upp till verksamhetens behov. Allt för att du lätt och effektivt ska kunna fatta rätt beslut. Liksom endast lägga tid på att intervjua sökanden som har en ärlig chans att prestera i jobbet.

Givetvis är varenda kandidatpresentation digital, GDPR-säkrad och ett resultat av TNG:s kompetensbaserade och fördomsfria rekryteringsmetodik™. Har du tid fördjupar vi gärna presentationen och berätta mer om varje sökande i ett efterföljande samtal.

TNG erbjuder anonyma kandidatpresentationer


Även anonym kandidatpresentation

På TNG gillar vi särskilt framåtlutande chefer som struntar i vad kandidaterna heter, vilket lärosäte de gått på och namnet på senaste arbetsgivaren. Att man förstår varför dessa faktorer inte har något med kandidatens kompetens eller lämplighet för jobbet att göra. Samt att informationen lätt väcker (falska) förväntningar och förutfattade meningar om hur personen ser ut och beter sig.

För att hjälpa dig lägga subjektiviteten åt sidan och enbart fokusera på kompetens kan varenda kandidat presenteras helt anonymt. Valet är ditt! I så fall får du kandidatens fullständiga CV och kontaktuppgifter inför en intervju istället.

Läs även: 5 frågor chefer inte bör ställa på anställningsintervju

Baseras på ett Talent Quality Score Card

En annan viktig hörnsten i kandidatpresentationerna från TNG är insikten om att kompetens inte enbart är erfarenheter och teoretisk kunskap. För att önskvärda beteenden och resultat ska uppstå krävs även rätt färdigheter, begåvning, drivkraft och personlighet för jobbet.

Därför presenterar vi alltid en bedömning av varje sökande utifrån de fyra delarna i TNG:s kompetensmodell: kunskap, begåvning, personlighet och motivation. Helt enkelt de delar som avgör en medarbetares prestation.

För att bedömningen även ska vara opartisk och rättvis använder vi alltid ett Talent Quality Score Card. Det vill säga en bedömningsmatris som kvantifierar kandidaternas kompetens och gör delarna mätbara, givetvis viktat utifrån vad som krävs för att lyckas på just er arbetsplats.

Få stöd av professionell rekryteringpartner

Sammanfattningsvis får du inte bara medarbetare med rätt kompetens när du väljer TNG. Som chef får du även en professionell rekryteringspartner som tar ert behov på allvar och håller sig till fakta genom hela rekryteringsprocessen. Där kandidatpresentationen är en av flera viktiga pusselbitar.

Vill du veta mer om kompetensbaserade och fördomsfria rekrytering med TNG? Kontakta oss idag!

Erbjudande inom rekrytering och konsultinhyrning

Rekommenderat för dig