Sök

Jag är intresserad av att veta mer!

Utbildning inom kompetensbaserad rekrytering:

Vi skräddarsyr utbildningar till ditt företag.

Nu erbjuder vi på TNG skräddarsydda utbildningar och föreläsningar inom kompetensbaserad rekrytering. Vi vill bidra till att vidareutveckla chefer och HR-anställda runt om i Sverige för att de ska lyckas bättre med egna rekryteringar och kompetensförsörjning. Utbildningen ger också en intern förankring kring ett gemensamt sätt att rekrytera, samt en strukturerad process som är enhetlig i hela organisationen. Satsningen går i linje med vår vision om att skapa en mer hållbar arbetsmarknad. 

På TNG arbetar vi med fördomsfri kompetensbaserad rekrytering varje dag. Det är vår kärnverksamhet. Vi lyckas då vi har en tydlig och väl utarbetat rekryteringsprocess som bygger på insikter från den senaste forskning kring urval, samt vad som bäst förutspår en framtida arbetsprestation (Schmidt & Hunter). Dessutom har vi en gedigen kunskap och erfarenhet från den rådande kompetensbaserade intervjumetodiken då vi använder den dagligen. Med metoden hittar vi rätt medarbetare och undviker direkt och indirekt diskriminering, samt skapar en naturlig mångfald i din organisation.

Vi vet att det fungerar och nu vill vi hjälpa dig som rekryterar internt att förbättra din rekryteringsprocess. Givetvis är det slutliga målet att din organisation ska hitta de bästa medarbetarna i linje med de kompetenskrav som ni har.

Skräddarsydd utbildning för HR och chefer

Vi skräddarsyr utbildningar och föreläsningar efter din organisations behov. Det kan vara kurser för alla företagets linjechefer, för en avdelning, eller föreläsningar  för era kunder. Några av de områden (teori och praktik) som vi bland annat kan inkludera i ditt utbildningspaket är:

  • Definition av kompetens. Vad är egentligen kompetens?
  • Den senaste forskning kring hur det går att vetenskapligt bedöma framtida arbetsprestation, kompetens och på vilka grunder
  • Kompetensbaserad kravprofil – teori och praktik
  • Kandidatupplevelse och trender: Attrahera kandidater i det digitala landskapet, inkluderande annonsutformning, kandidatbeteende och förväntningar
  • Kompetensbaserade och objektiva urval utifrån ansökningshandlingar och eventuella arbetspsykologiska tester
  • Kompetensbaserad intervjumetodik
  • Referenstagning
  • Objektiv sammanfattning av kandidaten i relation till kravprofilen
  • Hur man undviker att diskriminera i rekryteringsprocessen (direkt och indirekt)

Låter det intressant? Hör av dig nedan så hör vi av oss omgående.

Jag vill veta mer om era skräddarsydda utbildningar inom kompetensbaserad rekrytering!