TNG
TNG Avsnitt 1 Webinarserie

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Webinar: Framtidens ledarskap och modern chefsrekrytering

Nycklarna till att skapa framtidens ledare

Nu lanserar TNG en serie kortare webbinarier där vi delar med oss av trendanalyser, spaningar och tips inom fördomsfri rekrytering. 17 september gick premiären av stapeln, med framtidens ledarskap och modern chefsrekrytering som tema. Se premiäravsnittet här nedanför!

På TNG bevakar vi ständigt de senaste rekryteringstrenderna och delar löpande med oss av våra insikter. Bland annat på våra årliga trendseminarier i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro, där vi sedan 2016 summerat de hetaste trenderna inom fördomsfri rekrytering, HR-tech, AI och kandidatattraktion för tusentals besökare.

På grund av rådande omständigheter är årets trendevent flyttade vill våren 2021. Så för att fram till dess kunna fortsätta dela med oss av kunskap och insikter drar vi nu igång en serie kostnadsfria webbinarier i två olika format – TNG Morning Talks och TNG Trend Insights. Morning Talks riktar sig exklusivt till våra kunder och särskilt inbjudna, medan Trend Insights är öppna för alla som är intresserade.

TNG Morning Talk #1: Framtidens ledarskap och modern chefsrekrytering

Här kan du se första webbinariet i sin helhet.

 

Livefrågor från morgonens deltagare

Anna Rydbacken, regionchef för TNG Väst och produktägare för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik™

Anna Rydbacken, regionchef för TNG Väst och produktägare för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik™

Under eventet hade deltagarna möjlighet att via chatten ställa sina egna frågor kring morgonens ämne. Många intressanta frågor lyftes i den avslutande frågestunden 20 minuter in i avsnittet, men vi hann inte med alla. Här svarar därför morgonens gäst Anna Rydbacken på de frågor som inte togs upp live.

Om cv har mindre betydelse kopplat till att hitta bra vuxna ledare och det personliga brevet kan leda oss fel. Vad ska vi då gå på i det första urvalssteget?

– Har man möjlighet att använda objektiva screeningtester, utvalda för speciella kompetenser, så är ju det en väldigt stor hjälp. Har man inte den möjligheten så får man så klart gå på det kandidaten skickat in. Men vara medveten om att man inte kan läsa in en personlighet i CV:t. Istället får man fokusera på vilka kunskapskrav har vi för tjänsten och välja ut de som matchar de kraven.

Ni pratar mycket om skillnaden mellan en chef och en ledare – vad är den egentligen?

– Det finns nog inte en specifik skillnad vad jag vet. Utan det handlar mer om att skifta fokus lite grann från det lite mer traditionella chefsskapet som mer handlar om att leda och fördela arbete till att en ledare genom att leda medarbetare skapar förutsättningar för dem att prestera på topp.

Hur säkerställer man att en chef, antingen i tidigare roll eller i den nya, faktiskt har etablerat psykologisk trygghet i ett team?

– Att använda personlighetstest som mäter dessa egenskaper eller beteenden och sedan förankra det i intervjufasen.

Psykologisk trygghet i all ära, men finns inte risken att medarbetare blir mer krävande när jag ska ta hänsyn till dem hela tiden i mitt ledarskap, de är ju faktiskt där för att göra ett jobb som jag bett dem göra?

– Så kan det säkert kännas initialt om man inte är van vid att medarbetare kommer med input och förslag. Men det handlar om att tänka om och förstå vilken kraft det finns i när medarbetare tar ansvar för att vår verksamhet utvecklas och presterar på topp. För det handlar så klart om att den input som kommer ska handla om att minimera risker i verksamheten och utveckla den. Eventuella egna högst personliga klagomål eller liknande hör inte hemma i dessa forum, utan får hanteras separat.

Finns det möjlighet att identifiera riskbeteenden / dåliga chefer?

– Ja, det finns också personlighetstest som kan hjälpa till här, om man till exempel väldigt dåligt matchar de egenskaper vi behöver leta efter så finns ju en större risk att man inte orkar upprätthålla det beteende som krävs över tid.

Vill du se mer av våra webbinarier? Håll utkik på vår eventsida och LinkedIn för kommande events. Missa inte heller våra kostnadsfria rekryteringsguider, rekryteringskurser för chefer och HR samt vår fördomsfria blogg med senaste nytt.

Se kommande events!

Fördomsfri och modern chefsrekrytering - TNG Lead

Rekrytera framtidens chefer med TNG Lead

TNG Lead är specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi rekryterar ledare och mellanchefer som bygger framgångsrika, produktiva och välmående team genom att skapa psykologisk trygghet i gruppen.

Vi ser bortom personliga kontakter, nätverk, ålder, kön, och bakgrund. Istället fokuserar vi på att mäta alla sökandes ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation.

Läs mer och kontakta TNG Lead!

Rekommenderat för dig