TNG
biosorbe cleantech cellulosa absorberar miljöfarlig olja 1

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

TNG hjälper Biosorbe att matcha rätt kandidater inom cleantech

Success story mellan Biosorbe och TNG Tech

Biosorbe är företaget som enkelt förklarat rengör naturen med hjälp av naturen. Bland annat har de tagit fram en miljövänlig produkt med hjälp av bearbetad trämassa, som i sin tur absorberar miljöfarliga oljor. Lars-Erik Sjögren, VD på Biosorbe, kunde inte vara mer nöjd med sitt utvecklingsteam. Men det har varit lättare sagt än gjort att hitta engagerade kandidater inom cleantech.

Biosorbe är ett miljöteknikbolag, som tillsammans med KTH utvecklat det patentsökta biomaterialet GreenAll™. Den cellulosabaserade produkten används för att rena förorenat vatten, mark och luft från olja och andra organiska material.

De absorberande oljorna kan också återanvändas eller brytas ned till ofarligt material, samtidigt som det förorenade vattnet blir rent. Detta innebär ett miljövänligare sätt att rena miljön från utsläpp och föroreningar av bland annat olja, jämfört med traditionella metoder.

En spännande miljöteknisk produkt som kräver ett engagerat team för att slå sig in på marknaden. För att lyckas vände sig Biosorbe till TNG Tech för att få hjälp att tillsätta tre roller: en produktionsansvarig, en projektledare inom produkt och marknad samt en utvecklingsingenjör.

Tilltalades av vetenskaplig teknikrekrytering

Det var ett utmanande och tungt rekryteringsuppdrag. Kritiska roller för oss, säger Biosorbes VD Lars-Erik Sjögren som vi fick en pratstund med:

– Vi valde mellan ett par bolag och föll till slut för TNG Tech och vi är jättenöjda. Rekryteringarna gick snabbt och vi hade en bra och löpande kontakt. Rekryteraren hade en förmåga att snappa upp våra egenheter och kommunicera det till kandidaterna på rätt sätt.

lars-erik sjögren vd biosorbe cleantech profilbild

Vilka kompetenser var ni i behov av?

Framför allt hade vi behov av tekniskt kunnande inom kemi, och viss R&D. Gärna en person med erfarenhet inom forskning och utveckling, men inte nödvändigtvis inom cleantech. Detta fick vägleda oss.

När det kommer till att rekrytera personer som ska fungera i framtiden, när teknikutvecklingen sker snabbt menar Lars-Erik att det finns ett par saker som han tar extra hänsyn till:

– För det första ska personen ha rätt akademisk bakgrund för den aktuella rollen. Sedan är det egenskaperna hos individen som är viktigast. Att personen är öppen, nyfiken och förändringsbenägen, men också att den har en stark värdegrund och vilja att flytta berg. Vi jobbar med ny teknik och det finns inte alltid givna svar – så vi behöver ha medarbetare som blir engagerade i detta.

Han betonar även vikten av att personen ska vilja vara med och förändra, därför är flexibilitet och problemlösning egenskaper som är extra viktiga.

Vilka är utmaningarna med att hitta rätt personer inom cleantech när utvecklingen går så snabbt?

– När kandidater är eftertraktade gäller det att vi kan berätta en story eller vision, där individen ifråga känner att den får vara med och göra skillnad. Vi måste få personer att bli engagerade i visionen vi har. Människor vill känna sig känslomässigt engagerade i sina jobb, och ha ett mål eller mission med det man gör. Och det lyckades vi verkligen med att kommunicera via TNG Tech.

Vill du rekrytera som Biosorbe?

Hör av dig till oss på TNG Tech så hjälper vi gärna till! Kolla in våra lediga ingenjörsjobb så ser du vad vi kan hjälpa dig med idag!

TNG Tech rekryterar specialister och ingenjörer inom cleantech

TNG Tech: Teknikrekrytering inom cleantech

TNG Tech rekryterar och hyr ut ingenjörer och tekniker inom cleantech. Oavsett om du behöver en komplett rekryteringsprocess eller tjänster från våra seniora underkonsulter så ser vi till att hitta ett upplägg som passar just din verksamhet.

Med grund i fakta, vetenskap och mätbara processer hjälper vi arbetsgivare i hela Sverige att hitta nya talanger och kvalificerade medarbetare. Cleantech-kompetens som långsiktigt bidrar till mångfald, innovation och lönsamhet! Via TNG Tech Interim erbjuder vi även flexibla interimslösningar när du snabbt behöver få in en teknisk specialist eller chef.

Så kan vi hjälpa dig

Rekommenderat för dig