TNG
Ingenjörerna på Heden som banar väg för framgång i Hollywood rekryteras av TNG Tech

Lästid: 2 minuter

Ingenjörerna som banar väg för Hedéns framgångar i Hollywood

rätt casting mellan Hedén och TNG Tech

TNG Tech fick möjlighet att rekrytera ingenjörer till svenska Oscar-belönade företaget Hedén – världsledande på kameramotorer. Ingenjörsföretaget har bland annat varit inblandade i de amerikanska storfilmerna Star Wars, Indiana Jones och Avatar. Bakom företagets succé står en banbrytande innovativ kamerateknik, samt rätt tekniska medarbetare.

Johan Bennarsten på Heden nöjd med TNG Tech och deras vetenskapliga rekryteringNär vd Johan Bennarsten tog över familjeföretaget stod han inför en svår uppgift. Företaget var lönsamt, hade en stabil kundbas och unika produkter. Men… saknade kompetent personal eftersom de tidigare ägarna, som även skött verksamheten, skulle sluta.

– Rätt personal är A och O. Jag ville hitta ett självdrivande team som gillar att skapa sin egen arbetssituation. Först och främst behövde vi personer med tillräcklig teknisk höjd som trivs med att jobba både praktiskt och med avancerad teknik, säger Johan Bennarsten, vd för Hedén Group AB. Vi är verksamma i en teknik- och nyhetsstyrd bransch, så är det viktigt att regelbundet lansera nya produkter och hänga med på marknadssidan.

Hedén bestämde sig för att bjuda in några bemannings- och rekryteringsföretag. Företaget ville bilda sig en uppfattning om hur en framtida leverantör ville lära känna företagskulturen och Hedéns unika teknik.

Ett av rekrytering- och bemanningsföretagen var TNG Tech som specialiserat sig på objektiv vetenskaplig teknikrekrytering. De ville utmana Hedéns traditionella sätte att rekrytera ingenjörer genom att använda vetenskap, fakta och mätbara metoder för att hitta rätt teknisk kompetens.

Digitala och sociala kanaler lockade ingenjörer till Hedén

– TNG Tech stack ut direkt. De var tydliga med hur de skulle bära sig åt för att hitta de här personerna. TNG är en entreprenör som kunde sätta sig in i mina tankar och bolagets situation, säger Johan Bennarsten.

Till skillnad från många andra som jobbar med listor på personer och cv ville TNG använda öppna kanaler via sociala och digitala medier för att fånga in sökande som finns där. Det handlade om att hitta människor som ville till just oss och inte ifrån något annat.

Enligt Johan var rekryteringsprocessen objektiv, modern, professionell och präglades hela tiden av en god ton och känsla. Med kompetensen i fokus genom hela rekryteringen kunde Hedén koncentrera sig på att hitta rätt ingenjör som kunde leverera den bästa arbetsprestationen och inte fikakompisen.

– Det var en tydlig kommunikation, välstrukturerade och bra formulerande intervjuer. TNG Tech genomförde också en mycket noggrann bakgrundskontroll. Här nöjde de sig inte bara med registerutdrag från polisen utan hade också ringt till alla tingsrätter.

Dags för Oscar igen?

Idag består teamet av totalt fem personer som bland annat arbetar med att ta fram nästa generations kameramotorer. Målet? Givetvis att tekniken ska leda till fler Oscars.

– Vi vill fortsätta att utvecklas och bygga vårt varumärke. Rekrytering är svårt och jag är imponerad över den hjälp vi har fått att hitta personerna som ska göra detta åt oss, avslutar Johan Bennarsten.

Vill du veta mer hur du kan rekrytera ingenjörer vetenskapligt? Hör av dig till oss på TNG Tech idag! 

Rekommenderat för dig