TNG
Långsiktigt samarbete mellan Swedol och TNG för rekrytering inom Supply Chain. Bildkälla: Swedol

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Rekrytering och interim: Långsiktigt samarbete mellan Swedol och TNG Tech

Success story mellan Swedol och TNG Tech

Swedol –”multispecialisten för den professionella användaren” – har under många år haft en kraftig tillväxt. Och när det kommer till att hitta ny personal till koncernens mångfacetterade verksamhet har det inte alltid varit en spikrak väg. Men även om det handlat om många olika typer av roller – och flertalet olika lösningar – så har TNG Tech varit en pålitlig och långsiktig samarbetspartner inom supply chain rekryteringar.

Pontus Glasberg, logistikchef på Swedol

Pontus Glasberg, logistikchef på Swedol

Swedol erbjuder tjänster och varor inom allt från verktyg, maskiner, fordon och garage till kläder, skydd, värme, ventilation, brandskydd och trädgård. Utöver sin webbhandel har koncernen cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland. De jobbar med varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom bygg och anläggning, industri och verkstad, åkeri och transport, jord- och skogsbruk samt offentlig service.

Sedan 2013 är Pontus Glasberg logistikchef på företaget. I sin roll har han under åren haft ansvar för en rad olika rekryteringar. Bland annat en chef i Hisings Backa i Göteborg, en central logistiktjänst samt alla hans underchefer i Örebro, där Swedol har ett stort centrallager.

Föll för fördomsfri metod

När Pontus blev kontaktad av TNG Tech väcktes hans intresse att få höra mer om den fördomsfria och vetenskapliga rekryteringsmetodiken. Metoden innebär bland annat att lägga CV och personligt brev åt sidan och istället använda sig av motivationstext och arbetspsykologiska screeningtester.

Pontus uppskattade även TNG Tech:s kompetensmodell, där man i inledningsfasen av varje uppdrag får välja ut vilka förmågor och personliga egenskaper som verkligen är relevanta och avgörande för att lyckas i den specifika tjänsten.

Både rekrytering och interim

I samband med att Swedol 2014 genomförde en stor omorganisation rekryterade Pontus med hjälp av TNG Tech två driftchefer till Swedols logistikcenter i Örebro. Dock kunde en av dem börja först ett halvår senare. Då fick Pontus hjälp att hyra in en interimschef fram till dess att den nya ordinarie driftchefen blev tillgänglig.

– Det blev en bra och smakfull lösning tillslut, konstaterar Pontus.

Utöver driftcheferna rekryterade Pontus via TNG Tech även en transport- och logistikutvecklare till koncernen. Även här gick allt inte helt enligt ursprunglig plan. Personen som han anställde blev nämligen tillbakalockad till sitt tidigare jobb. Då fick Pontus, tillsammans med TNG Tech, göra ett omtag med rekryteringen.

Tillsammans har de även hunnit med en tredje tillsättning – en interim av en interimschef till förädlingen på deras lager i Hisings Backa, som Pontus sedan valde att anställda.

Swedol har sedan flera år tillbaka samabetetat med TNG för att rekrytera och hyra in personal inom Supply Chain

Foto: Swedol

Swedol nöjda med kandidaterna

När det kommer till kandidaterna som kommit från TNG Tech i samband med de olika rekryterings- och interimsuppdragen är Pontus positiv:

– Vid samtliga rekryteringar har det varit flera kandidater som jag tyckt varit bra. I vissa fall har det varit ganska många sökande, speciellt till Örebro. Kan vara att vi är en attraktiv arbetsgivare där, berättar Pontus.

I ett fall var de tvungna att göra ett omtag med en annons. De fick då formulera om annonstexten för att lyckas bättre i andra svängen. Här upplever Pontus att fick ett bra stöd från TNG Tech:

– Även om vi aldrig träffades fysiskt så hade vi en bra dialog, vilket gjorde att vi snabbt kunde vara på bollen igen.

God förståelse för branschen

Så hur kommer det sig att Pontus varit TNG Tech trogen under alla år? Framför allt handlar det om en god dialog med hans kontaktperson på TNG:s kontor i Örebro:

Det har funkat jättebra. TNG Tech har haft bra förståelse för vad vi söker för färdigheter och vad det krävs för att komma in i logistiken. Här krävs det att man har koll och förståelse från branschen – att man förstår vad det handlar och vilka kandidater som skulle passa bäst.

En annan aspekt av TNG Tech:s arbetssätt som Pontus talar gott om är de arbetspsykologiska screeningtesterna, som samtliga sökande får genomföra tidigt i ansökningsfasen. Han berättar att han uppskattar att man på det första mötet får en genomgång av varje kandidat, där man framför allt tittar på resultatet av testerna. Inte så mycket hur CV:t ser ut eller vad kandidaten har för bakgrund.

– Nu har ni ju även den här roboten som kan göra screeningtester. Även om det kan låta lite ovant så tror jag det kan vara ett bra första steg att få bort fördomar. Det känns som att ni ligger långt fram här, konstaterar Pontus avslutningsvis.

Rekrytera och hyr kvalitetssäkrade inköpare, ingenjörer och tekniker vetenskapligt med TNG Tech

Rekrytering och konsultuthyrning inom Supply Chain

TNG Tech rekryterar vetenskapligt och fördomsfritt inom ProductionEngineering och Supply Chain Management.

För att säkerställa rätt kompetens använder vi oss av en vetenskaplig, kompetensbaserad rekryteringsmodell som garanterar att vi tillsätter den medarbetare som har störst potential att klara såväl dagens som morgondagens utmaningar. Medarbetare som är delaktiga i att skapa lönsamhet och innovation i takt med digitaliseringens och industri 4.0 intåg i verksamheten.

Så kan vi hjälpa dig

Rekommenderat för dig