TNG
Darja Belokurova hittade jobb direkt efter sin utbildning, tack vare TNG. HItta jobb du med idag!

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Nyss slutat plugga? Det går att hitta jobb direkt.

Darja hittade ekonomijobb snabbt

”Jag vågade inte drömma om att jag skulle hitta jobb direkt efter utbildningen så snabbt och smidigt – och på en sådan härlig arbetsplats dessutom.” Orden är Darja Belokurovas och så här gick det till när hon hittade sitt drömjobb som ekonom på SkySparc efter att hon just avslutat sina studier.

UTE PÅ JOBBJAKT? SÖK LEDIGA JOBB HÄR!

För ett år sedan gick Darja på sista terminen på ekonomie kandidatprogrammet på Södertörns högskola. Det extrajobb på ICA som hon haft sedan gymnasiet skulle nu ersättas av ett jobb som låg i linje med hennes studier till ekonom. Men skulle det gå? Med begränsad arbetslivserfarenhet är det många unga vuxna som har svårt att få ett arbete idag, trots att de har både utbildning och potential.

Darja skickade iväg sitt cv till ett företag men responsen uteblev. Då fick hon tips om TNG och deras ekonomijobb. Efter bara någon dag efter att hon registrerat sitt cv blev hon uppringd.

Hitta jobb fördomsfritt inom ekonomi

Via TNG hittade Darja jobb som ekonom på SkySparc direkt efter sin utbildningDet fanns två tjänster som kunde vara intressanta för Darja – en som ekonomiassistent på SkySparc och en som ekonom på en av storbankerna. Via TNG:s hemsida fick Darja göra en serie tester som var skräddarsydda utifrån vad som krävdes för att lyckas i det framtida jobbet. Och det innan man ens hade tittat på hennes cv.

TNG arbetar nämligen lite annorlunda jämfört med många andra rekryteringsföretag. Här vänder man på rekryteringsprocessen för att förhindra diskriminering och ge alla samma chans. Inledningsvis får de sökande göra kompetensbaserade och arbetspsykologiska screeningtester. Först därefter tittar rekryteraren på de formella meriterna. Testerna ger inte bara svar på vilken potential en person har att klara av det tänkta arbetet utan också om personen kommer att trivas med jobbet.

Jag tycker att testerna ger en bra bild av vem man är. Resultaten hjälpte mig att förstå vad jag är bra på och vad jag behöver för att trivas på ett jobb. När jag sedan intervjuades av TNG och min blivande arbetsgivare var det en stor hjälp så jag kunde prata om mina styrkor och vad jag behövde jobba på.

 

Att få jobb som ekonom gick fort

Testerna och intervjuerna visade att Darja vill att det ska hända mycket och det är viktigt för henne att utvecklas. Därför rekommenderade rekryteraren tjänsten som ekonomiassistent på det starkt expanderade företaget SkySparc för Darja. Och hon fick jobbet!

SkySparc är ett snabbväxande IT-konsultbolag inom FinTech med banker och andra finansiella institutioner som kunder. Darja har efter mindre än ett år befordrats till redovisningsekonom, vilket bekräftar att matchningen blev lyckad både för SkySparc och Darja.

Hur var det att söka jobb via TNG?

– Annorlunda! Man är så van vid att man ska imponera på någon med ett flashigt cv och kreativt personligt brev. TNG ser framåt och fokuserar istället på vad jag kan bidra med. Att hitta jobb var också enkelt.

Jag är inte född i Sverige, så jag tyckte också det var skönt att ingen brydde sig om mitt namn eller när jag flyttade hit. Frågorna jag fick rörde bara sådant som var relevant för tjänsten.

Fick du det stöd du behövde tycker du?

 – Verkligen, det var alltid någon som brydde sig om hur det gick för mig. Jag fick stöd och träning i hur man gör för att prestera bra på en intervju till exempel. Kontakten med TNG har heller inte upphört bara för att jag hittade ett jobb. De hörde av sig både när jag hade jobbat ett halvår och ett år på SkySparc för att stämma av hur jag trivdes.

Skulle du kunna tänka dig att söka jobb via TNG igen?

– Utan tvekan! Jag rekommenderar TNG till alla mina vänner och min familj så fort jag hör att någon söker jobb.  

Fördomsfri rekrytering – såhär funkar det!

Hos TNG söker du jobb fördomsfritt. Det innebär att vi ser bortom ålder, kön, bakgrund och namn när vi rekryterar. Hos oss står din kompetens och potential i fokus.

Vi har skrotat det personliga brevet, frågar inte efter ålder och anonymiserar alla sökande i första skeendet av vår rekrytering. Dessutom får alla sökande göra arbetspsykologiska tester innan vi läser deras CV, vilket ger alla samma möjlighet att lyckas. Kolla på filmen ovan för mer information, eller varför inte söka ett av våra jobb och prova?

SE ALLA LEDIGA JOBB JUST NU!

Rekommenderat för dig