TNG
Därför ska du som chef inte missa Unbiased Day 2022.

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

TNG:s trendspaning 2022/2023

Fördomsfria rekryteringstrender 2022 och framåt

Utvecklingen fortsätter att gå framåt inom området fördomsfri rekrytering, mångfald, inkludering, ledarskap och Future of Work. I vår årliga trendspaning från TNG och Ada Digital har vi identifierat åtta rekryteringstrender som påverkar hur företag kommer rekrytera mer fördomsfritt under 2022/2023. 

Trenderna presenterades på det digitala eventet Unbiased Day: New Perspectives den 28 april 2022. Här nedanför kan du ta del av dem i sin helhet! 

 

Resilience – nyckeln till ett inkluderande ledarskap - fördomsfri rekryteringstrend från TNG

Trend: Resilience

Nyckeln till ett inkluderande ledarskap. För att bygga framtidens lönsamma och innovativa organisationer krävs ledare som engagerar sig, skapar tilltro, lyfter individer och inte ger upp trots motgångar.

Läs mer om trenden

 

Internal Talent Market Places - fördomsfri rekryteringstrend från TNG 2022

Trend: Talent Market Places

Extern fördomsfri process blir intern. Nu satsar allt fler organisationer världen över på öppna talangplattformar där interna tjänster delas transparent för alla att söka – oavsett var i världen man befinner sig.

Läs mer om trenden


Hudfärgsdiskriminering - fördomsfri trendspaning från Unbiased Day 2022

Trend: Hudfärgsdiskriminering

Hög tid att våga prata hudfärg.r nu varnar experterna om att hudfärgsdiskriminering på jobbet blir allt vanligare. Dels för att vi är obekväma att prata om det. Men också för att mycket sker osynligt.

Läs mer om trenden


The Great Revelation - fördomsfri trendspaning från Unbiased Day 2022

Trend: The Great Revelation

Kandidater har insett sitt värde. Att kandidaten är kund vet vi sedan länge. Men nu är det dags att ta nästa steg, då maktbalansen på arbetsmarknaden har skiftat. Frågan är – är företagen är redo?

Läs mer om trenden


Generational Diversity - fördomsfri trendspaning från Unbiased Day 2022

Trend: Generational Diversity

Från Gen Z till Old Spice-revolt. När fyra generationer ska samsas på samma arbetsmarknad flödar fördomarna. Samtidigt visar forskning tydligt att åldersmångfald är vägen framåt.

Läs mer om trenden


Diversity Branding - fördomsfri rekryteringstrend från Unbiased Day 2022

Trend: Diversity Branding

Talanger kräver synlig mångfald. Från bildval i platsannonser och val av emojis till hur fördomsfri rekryteringsprocessen egentligen är. Dagens jobbsökare ställer nya krav på arbetsgivare.

Läs mer om trenden


Kulturell mångfald - fördomsfri trendspaning från Unbiased Day 2022

Trend: Kulturell mångfald

Lost in translation. Att förstå och acceptera olikheter är idag ofta affärskritiskt – inte minst idag när vi jobbar remote över landsgränser i diversifierade team. Men i praktiken är det inte alltid så enkelt.

Läs mer om trenden


Metaverse - fördomsfri trendspaning från Unbiased Day 2022

Trend: Metaverse

Den virtuella arbetsplatsen. Metaverse är årets hajp. Ett nytt ekosystem av virtuella världar där vi alla blir avatarer. Privat – men också på jobbet. Och många företag är redan där. Häng med!

Läs mer om trenden

Frågor om trenderna eller någon av källorna? Kontakta charlotte.ulvros@tng.se

Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning i hela Sverige - TNG

Vi gör fördomsfri rekrytering enkelt för dig

På TNG arbetar vi med fördomsfri rekrytering och bemanning. Vi sätter kompetensen främst och ser bortom de sökandes ålder, bakgrund, etnicitet, sexuella läggning, kön och namn.

Det gör att vi hittar kandidater som andra har valt bort på felaktiga grunder. Vår talangpool är därför större och bredare och vi har fler kompetenser att matcha mot ditt företags behov. Det innebär också att vi snabbare kan tillsätta uppdrag och hitta rätt medarbetare till ditt företag.

Våra tjänster inom rekrytering och bemanning

Rekommenderat för dig