TNG
Ingenjör inom miljöteknik som har en karriär inom cleantech

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

5 skäl till en karriär inom cleantech

Var med och påverka framtidens miljö

Är det inte fantastiskt? Sverige är ett av världens främsta länder när det gäller utveckling, export och implementation av miljöteknik. Och möjligheterna att jobba med miljö, hållbarhet och teknik blir allt fler. Därmed är cleantech, som branschen också kallas för, det nya svarta. Inte minst för dig som är ingenjör eller tekniker. Här är 5 skäl till att skapa en karriär inom cleantech och miljöteknik!

Branschen är överraskande bred

Miljöteknik omfattar i regel all typ av teknik som är mindre skadlig för miljön och mer hållbar än sina traditionella alternativ. Med andra ord finns jobben inte bara inom uppenbara områden såsom förnyelsebar energi, sanering och återvinning.

Därför kan du även jobba med processer och teknik som begränsar föroreningar eller är mer miljövänlig än andra alternativ på marknaden. Liksom ta fram varor och tjänster inom jordbruk och livsmedelsindustrin som är mindre resurskrävande och mer effektiva.

Självklart innebär det att du då kan göra en lång karriär inom cleantech och ändå variera dig. Testa nya bolag, utveckla nya produkter och inte minst påverka vår gemensamma framtid.

Du får jobba med innovation och modern teknik

Just nu pågår massor av forskning inom cleantech för att exempelvis ta fram innovativa produkter utifrån nanoteknik och mineralbaserade material. Allt från nya och mer effektiva solceller till giftfri träimpregnering. Och detta öppnar onekligen upp för riktigt spännande karriärmöjligheter framåt.

Steget före alla andra med en karriär inom cleantech

Ny teknik och efterfrågan på nya innovationer innebär också ökade möjligheter för dig att leda utvecklingen inom förnyelsebar energi, biobaserade produkter, grön kemi och avancerade material. Oavsett om du är tekniker, ingenjör eller söker framtidens chefsjobb.

Läs även: Ökad konkurrens om cleantech-specialister 

Dina soft skills är efterfrågade

Utvecklingen av miljöteknik är oerhört betydelsefull för den moderna samhällsutvecklingen. Samtidigt visar en färsk rapport från World Economic Forum att maskiner kommer utföra arbetsuppgifter i lika stor utsträckning som människor, redan år 2025.

Därför pekar mycket på att det som är unikt för människan såsom kreativt problemlösande, nyfikenhet och kritiskt tänkande blir de mest eftertraktade kompetenserna. Inte minst för teknikrekrytering till cleantech-branschen.

Inom rekrytering används begreppet soft skills. Dessa mjuka kompetenser är de personliga egenskaper som – i motsats till traditionell teknisk kunskap– handlar om hur du genomför ditt arbete. Hur du tar dig an komplexa problem. Och hur du förhåller dig till de snabba och ofta oberäkneliga förändringar som idag präglar vår omvärld. Förmågor som är starkt eftertraktade inom miljöteknik. Eftersom den teknik du jobbar med idag kan vara passé imorgon.

Förändra världen varenda arbetsdag

Du har världen i din hand när du jobbar med miljöteknik och cleantech. Hitta nästa jobb med TNG TechDet är omöjligt att prata om cleantech och inte nämna det storslagna i att du kommer att förbättra världen. Varje dag. Det finns något riktigt fint med att kunna kombinera ingenjörskonst, entreprenörsanda, hållbarhet och CSR i ett helt vanligt jobb.

Så handen på hjärtat. Om du får välja att tjäna pengar på att tillverka något som är tekniskt innovativt eller något som både är innovativt och bra för eftervärlden, vad väljer du då? Kanske en karriär inom cleantech helt enkelt? 

Redo? Kolla in våra lediga teknik- och ingenjörsjobb idag!

TNG Tech rekryterar sopecialister och ingenjörer inom cleantech

Hitta jobb inom cleantech med TNG Tech

På TNG Tech specialiserar vi oss på fördomsfri teknikrekrytering av ingenjörer och tekniker inom bland annat miljöteknik. Med grund i fakta, vetenskap och mätbara processer letar vi efter dig med potential och cleantech-kompetens som långsiktigt bidrar till mångfald, innovation och lönsamhet. Utan att gå på magkänsla eller förutfattade meningar.

Här hittar du som söker nytt ingenjörsjobb alltid spännande utmaningar inom EngineeringProduction och Supply Chain Management. Välkommen till TNG Tech!

Lediga ingenjörsjobb

Rekommenderat för dig