TNG

För dig som vill rapportera om fördomsfri rekrytering och jobb.

Press och media

Välkommen till TNG Group AB och våra press- och mediasida. TNG ser vi bortom det uppenbara och arbetar med kompetensbaserad fördomsfri rekrytering och bemanning som bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad.  

TNG har arbetat sedan 2011 med fördomsfri rekrytering och driver branschen framåt. Vi anser att det viktigaste under en rekrytering är att se till kandidatens kompetens (begåvning, personlighet, kunskap, erfarenhet och motivation) samt framtida arbetsprestation och därmed se bortom CV-historik, ålder, kön, namn, lärosäte eller bakgrund. Om du är intresserad av att skriva om ämnet eller relaterade områden som karriär, jobbsökande, svensk arbetsmarknad eller trender, eller vårt utvecklingsprojekt Tengai så hör av dig till oss nedan.

Presskontakter

Åsa Edman Källströmer, VD
Tel: 08-219 200

Charlotte Ulvros, Marknads- och digitalchef
Tel: 070-982 84 75

 

Våra senaste nyheter

Ny rapport: Tech-kandidaters krav på rekryterande chefer

Vilka krav och förväntningar har tekniker och ingenjörer på chefer när de söker jobb idag? I en ny rapport från TNG Tech presenteras ett omfattande statistikunderlag kring arbetssökande inom teknik, industri, produktion, logistik och inköp.

​70 % tror sig ha blivit diskriminerade när de sökt jobb – åldersdiskriminering vanligast

Nyligen släppte TNG en nationell rapport om jobbsökare och deras syn på fördo​msfri rekrytering, upplevelsen av att söka jobb, diskriminering och chefens agerande. En av de mest slående siffrorna i rapporten är att hela 70 % upplever sig ha blivit bortvald på felaktiga och diskriminerande grunder i samband med att de sökt jobb.

DNB använder AI-roboten Tengai för rekrytering till internship-program

​DNB, en av Nordens största banker, har valt att samarbeta med TNG, specialister på fördomsfri rekrytering. Syftet med samarbetet är att rekrytera till DNB:s internship-program 2020. Som en del av DNB:s urvalsprocess ingår robotintervjuer med Tengai – ett nytt rekryteringsverktyg för att intervjua kandidater fördomsfritt och objektivt.

Vårt pressrum

Vi producerar löpande pressmeddelanden och du hittar vårt pressrum med de senaste nyheterna på Mynewsdesk.

Kompetensexperter till intervjuer och föredrag

Om du planerar att rapportera om något av ämnena nedan har vi experter på samtliga områden:

  • Diskriminering vid rekrytering
  • Artificiell intelligens (AI) och rekrytering och/ eller jobbsökande
  • Future of work
  • Åldersdiskriminering vid rekrytering
  • Arbetspsykologiska tester s.k. screeningtester
  • Bakgrundskontroller i rekryteringssammanhang
  • Ledarskap och entreprenörskap
  • Utveckling HR-tech och robotar

Senast i media

Här hittar du en del av de artiklar och blogginlägg som publicerades om TNG under:

2016       2017        2018        2019

Vi rekryterar fördomsfritt!

TNG arbetar med fördomsfri rekrytering. Det innebär att vi ser bortom ålder, kön, bakgrund och namn när vi rekryterar. Hos oss står den sökande kompetens och potential i fokus. Vi har skrotat det personliga brevet, frågar inte efter ålder och anonymiserar alla sökande i första skeendet av vår rekrytering.

Dessutom får alla sökande göra arbetspsykologiska tester innan vi läser deras CV vilket ger alla samma möjlighet att lyckas. Kolla på filmen här intill för mer information eller varför inte söka ett av våra jobb och prova!